Frissan, samtal och behå

Kom just hem från frissan, där jag gjort slingor. Det blev inte så dumt. Skönt när någon pillar i håret, tom med den där virknålsliknande grejen som hon drog upp hår med, genom den tjusiga gummimössan. Jag har börjat gå på frisörskolorna sen några år tillbaka och det är mycket billigare än hos en vanlig utbildad, med egen salong. Visserligen tar det lite längre tid, men vad gör det? Man sitter ju inte i sjön och det kostade bara 260 kr.

Medarbetarsamtalet gick bra, tiden bara rusade iväg och vi satt nästan i 90 min som min chef hade satt av för samtalet. Hon verkar bra, lyssnande och vettig. Ja de två senare cheferna har också varit helt vettiga, men nu är nu. *L* Jag hade skrivit en lista på sånt jag gör, för det är väl egentligen ingen som har full koll på ”allt smått”som tillkommer under arbetspasset, förutom de uppgifter jag fått eller tagit på mig.

Vi talade om min yrkesidentitet och yrkesstolthet. Jag har alltid känt mig stolt över att jobba med det jag gör och att vara barnsköterska. Men när ryggen strejkade 2000 och jag insåg att jag inte kunde fortsätta inom neo så kändes det lite krisigt ett tag, för att inte säga sk*tjobbigt ibland. Under förra året tyckte jag att jag äntligen funnit mig tillrätta i min nya roll, med mina nya arbetsuppgifter och mina nya arbetskollegor som inte längre är barnsköterskor och barnsjuksköterkor, utan sekreterare med mera. Nu känner jag att jag verkligen trivs med jobbet – igen! Men det var en process jag skulle igenom för att komma dit jag är idag.

Ikväll ska ”Måntjejerna”till en underklädesaffär som jag skrev om häromsistens. Rapport om dettta kommer senare.

Anmaja

4 comments
  1. Ser fram emot underklädesrapporten =). Jag var på en sån träff för många år sen och vi nästan skrattade ihjäl oss. Men alla hittade något bra att köpa så lycka till.

  2. Så du har också varit barnsköterska. Vi har flera gemensamma saker märker jag. Barnsköterska, Allergi, Astma fick jag men det vet jag inte om du har drabbats av. Hoppas inte det.

  3. Önskar Dig en trevlig helg 🙂

  4. Tack mina ”nätvänner” för kommentarerna – de glädjer jättemycket’!
    Trevlig helg till alla!
    Anmaja 😉 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.