Köpstopp

@

Har faktiskt allvarligt funderat på ”köpstopp”som jag hört lite då och då under de senaste åren. Första gången som jag läste om det var i den lilla boken jag berättat tidigare om här, Rensa i Röran av Karen Kingstone. Jag tror det var en man som bestämde sig för att inte handla någon mat förrän han hade gjort slut på allt han hade i frysar, skafferi och förråd. Det var mat i alla dess former, fryst, konserverat, torkat osv. Jag minns inte hur länge han klarade sig men jag tror att det var åtskilliga månader och då inhandlade han enbart färskvaror. Vilken genial idé!

Nån gång förra året läste jag om en kvinna som hade köpstopp på i stort sett allt under ett helt år. Jag hittade hennes blogg när jag googlade på ”köpstopp”nyss och har tänkt att läsa mer i den. Att jag googlade på just det ordet nu, var för att jag fick det dagliga brevet från Kommunalarbetaren där just nu en tjej bloggar om funderingar på köpstopp.

Jag tror att alltfler inser att det är en bra grej och mina funderingar sträcker sig inte till att göra det ett helt år, men kanske en månad. Men vilken månad ska jag ta? Inte sommarsemestern va?

Anmaja

6 comments
 1. Det torde vara jag det, som bloggar på KA… 🙂 Jag skulle absolut tipsa dig om att ha ett köpstopp, det är väldigt intressant och lärorikt! Men jag börjar misstänka att en månad inte riktigt räcker… Jag ska försöka få iväg ett blogginlägg till KA om det imorgon!

 2. Klart du skall prova att köpstoppa? Välj en månad bara. Mitt bästa tips är att hålla sig borta från allt vad affärer heter, både på stan och på nätet så slipper man bli frestad. Om du skall göra det under semestern så se till att fullt me gratisnöjen planerade.

 3. Josefine och Anki – Välkomna till min blogg, kul att ni skrev kommentarer bägge två. Jag har suttit och skummat igenom era bloggar i stället för att gå ut med Lussekatten, men nu har han jamat länge nog och solen har dessutom tittat fram så det blir en Lussekattpromenad med ny bok i öronen, ”Flyga drake” som Krister Henriksson läser.
  Anmaja

 4. Hej!

  Ingången till våran lägenhet ligger på bottenplan. Vi har egen ingång och en stooor hall med jättebra förvaringsmöjligheter nere, sedan är det en trappa upp till det som ses på planlösningen.

  Nu ska jag sätta mig ner och författa ett inlägg om köpstopp till KA – håll utkik! 🙂

 5. Josefine, då förstår jag hur det ligger till. Det såg lite kul ut på ritningen.
  Jag ska hålla utkik i Kommunalarbetaren, men jag vet, sen jag själv bloggade där i september, att det kan ta flera timmar innan det kommer ut ibland, . 🙂
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.