Gamla skolkamrater

@

Frukt i betong eller Kunskapens äpple

Sen några år har jag varit registrerad på StayFriends, en svensk sida där man skriver in vilka skolor man gått i under åren. Jag har fått med alla de skolor från ettan jag gått och har känt igen en del namn, men inte tagit kontakt. Igår skrev en tjej till mig, vi gick i nian ihop och jag minns henne rättså väl. Jag har tänkt ibland på att hon ville att jag skulle följa med till Rågsveds ungdomsgård, men jag var så mesig att jag inte vågade… Vi hade gått i paralellklas i Snösätraskolan och i Rågsvedskolan innan, femman till åttan. Nian gick vi Estetisk linje i örby och åkte T-bana och buss för att komma dit. Där lärde jag känna Nina som jag fortfarande har kontakt med.

Det väcker minnen att ”träffa på”en klasskamrat sen så lång tid tillbaka. I slutet av vårterminen, innan vi slutade Grundskolan var vi i Leninggrad på skolresa. Jag måste se om jag hittar några gamla svartvita bilder att skanna in från den resan… Så länge får Du njuta av detta äpple som låg i en mur i Västra hamnen i Malmö när jag var där för ett par veckor sen!

Anmaja

6 comments
 1. Så vackert med äpplet i stenmuren. Lite som poesi. Får önska dig en trevlig helg.

 2. Dorinda – Ja som Poesi! Så vackert! Ska fundera om jag kan komma på nåt. En haiku eller tanka kanske…?
  Anmaja

 3. Kanske så här:

  Ett liv i betong
  visa sig va ett äpple
  Kunskapens sådant?

  Anmaja © 2008

 4. Där var jag allt bra snabb – en haiku på fyra minuter! 🙂
  Anmaja

 5. Så fint med äpplet där i den gråa muren. Fina kontraster. Önskar Dig en trevlig helg 🙂

 6. Så vacker det kan bli med bara ett äpple!
  Du får till det!!!
  Ha en trevlig helg!
  Kram Gunilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.