Sol ute, ’snor’ inne, sol i hjäta och sol i sinne…


KRAM till alla som inte är rädda att jag smittar…

Finns det inte något bättre ord för ’snor’? Jag menar, det låter så äckligt. ’Kroppsvätska i näsan’ blir så långt att skriva. Jag har slagit upp ordet i både SAOL och ett Synonymlexikon, men det finns tydligen inget annat. SAOL skriver bara: vara snorig, dra upp snor i näsan. Varför står det inte ’snyta ut snor’ i stället? Synonymlexikon hänvisar till nåt ännu värre… Sånt man gör när man mår illa: kräka, spy, vommera. *L*

Ute skiner solen precis som igår och det värmer just nu gott genom fleecetröjan jag har på för jag frös nyss. Innan svettades jag så nåt sjukt i den gamla kroppen är det. Huvet värker, men inte lika mycket som igår och förrgår och ja, snoret sitter som fast i hela den onda knoppen. Funderar på hur det blir i morgon. Jag tänker alltid positivt, i morgon är jag bra, i kväll är jag bättre, jag kan jobba igen… Men jag tror jag får meddela jobbet att det blir en sjukdag till. Tyvärr, för jag HATAR verkligen att vara sjuk. (Jag använder inte ordet ’hata’ ofta, men här tycker jag det passade in…)

Anmaja

5 comments
 1. Usch vilket elände att du blivit så sjuk. Kanske du behöver nån antibiotika? Jag tänkte på bihåleinflammation när jag läste om din huvudvärk.
  Tänk att det inte finns nåt annat ord för snor. Alltid lär man sig nåt nytt. 😀

 2. Hejsan, en liten hälsning. Hoppas Du är lite bättre från förkylningen nu.
  Ha en fin kväll.

 3. Dorinda – wenona – Jag vet inte om jag är bättre. Jo lite är det nog, men jag lutade också lite åt att det kunde ha varit bihåleinflammation. Avvaktar och ser hur det är i morgon.
  Anmaja

 4. Lilla söta Anna…hoppas verkligen att du mår bättre idag! Och tusen tack för hälsningen igår. Hann som vanligt inte med att skicka några själv, men det är tur att du finns och kan sprida lite glädje. Stor kram!

 5. Anneli – Vem, vem, vem?
  …undrar jag, men stort TACK vilken Anneli det än är! 😉 🙂

  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.