Fettisdag


Semlor på jobbet

Har varit på stan och fikat med ’Våfflan’ idag. En trevlig bekant jag träffade på nätet för några år sen. Vi har skrivit lite från och till, då och då och fikat på stan några gånger. Första gången var på Stensötorpet då jag skulle bli bjuden på våfflor. Men det visade sig inte vara våffelperiod så vi hade en träff till lite senare då vi mulade in både våfflor och grädde och sylt.

Idag är det Fettisdag och då hör det till att äta semlor. Vi hade massor av semlor på jobbet, se fotot, och jag hade en livlig diskussion tyst med mig själv om hur jag skulle göra. Ett undantag och ’synda’? Jag kom fram till det enda rätta och tog mina styckfrysta hallon och Kravmärkta yoghurt som jag blandat till hemma på morgonen i stället. Kände mig jättenöjd efter.

På fikaträffen idag drack vi Kaffe-latte och Våfflan ville ha en semla med de hade tagit slut. Jag var inte ett dugg ledsen för det för egen del, jag blev mätt och nöjd av kaffet.

Anmaja

5 comments
 1. Oj vad gott med semlor. Jag åt ingen idag jag heller. På konditoriet var det kö långt ut på gatan. Finns det inte en våffeldagen också? Och kanelbullens dag finns ju nu också. Tänk vad de kan hitta på! 😛

 2. Dorinda – Ja det finns ”dagar” för nästan alla dagar i almanackan, läste jag för nån vecka sen. Alla stod uppradade i vår lokala tidning.
  Anmaja

 3. Tack för inbjudan, men idag är jag inte sugen på något. Är hemma från jobbet med en rejäl magsjuka…..
  Kram

 4. Ja semlor är ju jättegott – men åt jag nån, nej. Det blev ingen denna dag. Jag får nog spara det tills en annan gång och passa på då.

 5. Gunilla – Så tråkigt med magsjuka – det är riktigt otrevligt! Hoppas att det är bättre nu?

  wenona – Så Du missade semlan, men de finns väl att köpa ända fram till midsommar? 😉

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.