Som värsta sommardagen


Ska bara blogga lite först…

Solen gassar och strålarna letar sig in på min rygg och värmer gott. Skärmen kan jag knappt se i skenet. (Ifall jag skriver fel kan det bero på det) På solsidan är det mer än tolv grader, fast i skuggan bara +5,5º. Men jag hade föredragit minusgrader, det är ju för jösse namn vinter.

Ska ut och ta minst 20 minuters promenad strax, så jag kan få sätta två pinnar till på jobbet… Vi har några käcka hälsoinspiratörer på jobbet och de uppmanar oss att röra på oss under vårterminen och samla poäng. Ett streck/pinne för varje tiominuterspass. I morgon är det extra träningsdans så då blir det nog sex. Ja inte ”sån”sex, utan sex pinnar alltså. En timme dans innan vi har årsmöte.

Så här skickade de ut i veckan och jag har fixat listorna:

För varje 10 minuter du är aktiv och motionerar, får du 1 poäng. Registrera dina poäng på de listor som finns på varje enhet. Av de i personalen som vill vara med, bildas slumpvisa och hemliga lag. På så vis hoppas vi att kunna inspirera er att ge järnet!

Vi kör igång den 1 februari och håller på maj ut. Vi avslutar med en fest. Varje månad blir det individuella utlottningar av pris, och på avslutningsfesten i juni premieras laget som varit mest i skidspåret, använt bilen minst, traskat med hunden och cyklat flitigast till jobbet.

Tycker att det är ett trevligt initiativ och det passade bra för min del just nu och jag känner mig riktigt sporrad att mer! Det är ju så tråkigt, men jag får se till att ladda med böcker och bra musik och radio till örongodis på min väg.

Anmaja

2 comments
  1. Ja, att gå och promenera är ju inte alltid lika roligt. Själv tar jag mig i kragen nu och går en runda varje dag. Ja, även om det regnar lite så går jag ut. Det känns så skönt när man kommer in igen och kan sätta sig med en cappuccino och njuta.
    Låter bra det med böcker eller musik på promenaderna. Ska nog testa det jag med nångång.
    Önskar Dig en trevlig lördagskväll.

  2. wenona – Duktigt av Dej att gå ut även om det regnar lite. Vad kan hända mer än att man blir lite blöt egentligen? 😉 Att lyssna på en bok eller annat har blivit en vana för mig men just nu har jag ingen bra bok på gång. Då får det bli radio om det är nåt att lyssna på. Trevlig kväll till Dej också!
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.