Svärmor Ulla

Av min svärmor Ulla fick jag – eller snarare vi, min dåvarande man och jag – ibland krukväxter när hon kom på besök tillsammans med svärfar åke. Två av dem har jag vårdat så ömt att jag har dem kvar, de har överlevt alla mina flyttar sen 70-talet! Den ena är ödesträdet här över och den blommar för fullt just nu. Jag klipper ner den rätt rejält emellanåt, annars ringlar den runt väggarna och det vill jag inte, så nu är det en ansenlig buske som har så fina blommor.

Kristi brudkrona är också en krukväxter jag minns att vi fick – jag tror vi fick den för att hon ville vi skulle gifta när Jonassonen var nyfödd. Den blomman har jag inte kvar och äktenskapet (jo vi gifte oss senare) höll inte heller… Men innan det kraschade så fick vi även den otroligt stickiga Kristi törnekrona, en rödrosa variant på blommorna, som jag också vårdat genom livet och sen tiotalet år har jag blandat den med mammas dito vita. Den blommar så gott som för jämnan. Borde planteras om och beskäras, men jag blir så stickig om händerna…

Bildgooglade just på Kristi brudstjärna – men det finns inget som heter så… Kanske var det bara Brudstjärna? Den var blåblommig med långa revor. Nej det blir inget napp på det ordet heller. Tänk om svärmor Ulla bara lurade oss på namnet av blomman i hopp om att vi skulle gifta oss?

Eller kan det vara så att jag minns fel? Kanske Brudslöja, men hittar inget som liknar den heller…

Anmaja

2 comments
  1. Hej hej Anna
    vi ses på söndag. Blomman har jag förmig heter Kristi törnekrona ..
    Till bädden snart jag gå –
    natti, kram och hej då fr emM

  2. Monika – Jo det är en annan blomma som jag just skrev om här över… förstår att Du snart till sängen ska gå. 🙂 😉
    Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.