DVD, klok katt och oväntat besök.


Sony i silver från Netonnet

Varför blir jag så trött när jag ska installera min nya apparat? Jag har via nätet på Netonnet köpt en Sony DVD-brännare- och spelare med hårddisk… Hämtade den på ICA igår. Hade det varit för några år sen hade det kliat i fingrarna och jag hade kastat mig över den och fixat direkt. Nu går jag här och försöker närma mig instruktionsboken – ja det är en hel bok på 134 sidor!

Jag hade tänkt ha kvar min gamla VHS och även denna nya på TV:n i salongen, men slogs ganska snart av att det skulle bli komplicerat. Jag rör inte det som funkar, så DVD:n får kopplas till sängkammar-TV:n.

Enligt installationsanvisningarna – som för övrigt bara är på ett tiotal sidor – ska det ju vara minst en sladd till förutom de som var med i köpet. Bla a en scartsladd och jag fick för mig att det inte fanns nån scartingång på den teven. Började fundera på det på jobbet idag och hur jag skulle göra då, men när jag kollade så visst fanns det en sån ingång. Va bra!

Jag hade att välja på att gå ut med Lussekatt i snöyran eller att cykla iväg och handla sladden. Varför i sjutton ville han gå ut i ovädret? Han var så angelägen att han till och med stod och bet i sitt koppel mellan jamandet! (Kan det ha varit medvetet?) Jag valde därför kattpromenaden och det var bra för när vi kom in ringde Anne och frågade om de fick komma hit och fika! Jättegärna sa jag och micrade den sista lussekattlängden från frysen, satte på kaffe och röjde i ett huj. Jag gillar inte när det kommer objudna gäster – men de är ju nästan mina släktingar så det var helt okej. Obs, gäller bara dem. *L* Ja, och mina släktingar också!

Så det blev en trevlig stund med katt och vänner i stället för sladdar och teknik. Har jag legat av mig? Börjar jag bli gammal?

Anmaja

7 comments
 1. Vet precis hur det är med dessa instruktionsböckerna. Sida efter sida med text och förklaringar. Jag började på min till kameran. Det som var bra med den var att den också fanns på cd skiva. Men jag gav upp ganska fort. Tänkte att, jo, jag lär mig nog lite varje gång jag använder kameran.

 2. Wenona – Antingen är instrutioner på engelska eller så långa att man inte orkar läsa. Jag har inköpt sladden idag och ska ge mig på´t ikväll, men föredrar att vänta. Att sitta här och skriva innan jag ger mig i kast med det.
  Anmaja

 3. Wenona – Glömde säga att jag tycker det är bra att Du skrev länken till Din fina sida – då hittar ju fler dit, jättebra! 🙂 😉 Själv har jag den på sidan i min länkmeny så jag lätt hittar…
  Anmaja

 4. Heeeeeeej Anna
  Å vad jag gillar att höra att det finns fler som är som jag. Instruktionshäften/böcker är bara såååå besvärliga att ta sig igenom. Vad är en håddisk?…fnissar- är visst kalmaristiska eller hur? Nädå inte för gammal alls, bara lite trött på alla prylar som du har och skaffar dig ju. Ska nu själv ta ett krafttag i mina prylar hemma. Är på G att investera i en ny stero med diverse tillbehör. Sonen hade hittat en som passade hans mor sa han. Får väl göra en konsult där och se vad det blir. Så ber jag dig komma och hjälpa till med installationen …hihihi.
  Lugnt på jobbet just nu, men attans vad det blåser ut. Ha det gott kram fr emM

 5. Du är inte ensam om att ha tekniska problem. I dag upptäckte jag att det inte går att få något ljud i min dator längre. Om jag höjer volymen till max hörs ett svagt sus i högtalarna, annars ingenting.

  Och jag har inte ens fyllt 29….. 🙁

 6. Monika – Kul att se att Du tagit upp Ditt lilla extrajobb att korrekturläsa mina alster. TACK! 🙂 Jag fick faktiskt igång DVD:n igår och kunde tom spela in, men vet inte om jag kan hitta det på hårrrddisken ( 🙂 )och sen kunna spela upp det. Men jag måste ju lära mig att spela in även på andra tider…
  Vi ses på tisdag på möte??

  Andreas – Ljud i datorn vill man ju gärna ha… Vad kan ha hänt? En lös sladd? Du är ju bara barnet, men jag vet att Du snart fyller 29! 🙂

  Anmaja

 7. Tror jag köper en likadan som din, för då kan du ju lära mig hur den funkar….hihihi. Mycket smart av mig tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.