Grått och mörkt


En vägren på öland i somras

Det finns såna här dagar som är mörka hela tiden, det liksom klarnar aldrig upp och så är det kväll och jag har inte fattat att dagen redan gått. Sådana är sällan sommardagarna…

Det kändes som en liten dikt – så här kanske?

Det finns dagar
mörka, grå – klarnar aldrig upp
Kväll, hann ju inte fatta
att dagen hade gått
Så är det inte på sommaren

Eller en liten haiku bara:

Mörka grådagar
klarnar inte, fatter ej
Dagen har gått…

Anmaja

5 comments
 1. Oh, nu blev jag sugen på att skriva haiku. Det var ett tag sen nu. Dagarna är verkligen korta nu men det har ju redan vänt och vi är på väg mot ljusare tider. Ha det bra på din ”ostkant” min vän så hörs vi snart igen.

 2. Men vilken härlig bild!!
  Kram

 3. Dorinda – Ja ibland kommer det bara över mig, men sen går det i långa tider och ingen liten haiku kommer fram ur tangenterna… Ibland kan jag tycka att en tanka är roligare att knepa ihop. En tanka är uppbyggd som en haiku men har två rader till. fem-sju-fem-sju-sju stavelser.

  Annica – Tack, jag tycker själv den blev hyfsad ändå efter förutsättningarna.

  Anmaja

 4. den dikten gillar jag! Gott Nytt på dig och ha en skön vinter. Jag för min del längtar nu till våren!

 5. Tack Berit! Kul att Du är här och läser, jag hoppas Du mår bättre med krämpor och sånt nu? Våren är snart här. Go´ fortsättning!
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.