Dan före dan…


Samma frutkfat som förra bilden

Jag har varit hos Anne med familj – traditionsenligt denna kväll, dan före dan – och smakat av deras skinka. Familjen G var också med och oj vad stora och trevliga ’barn’ de har! Tiden går så fort, de var så små nyss… Passade på att fråga om de längtade efter att ha Lussekatt – jag planerar att åka till Trelleborg i början av året och till Stockholm i april. Det skulle gå utmärkt, bara inte vecka åtta då de skulle passa en hund. Hur skulle jag klara mig utan dem? Jag har tittat lite på Kattpensionatet utanför Nybro och tänkt att det är ju en utväg…

Tycker att jag har det mesta under kontroll nu till julafton. Jag har en skinka, gröt och lite godis – vad mer ska man begära? *L* Julklapparna! Emma var ju och hämtade deras och Oscar får sina i morgon, ett fotoalbum med bilder från när han var ”ny”till nu ungefär. Och ett spel. Han hade undrat var hans album var när han sett storebrors…

Fick några frågor igen från Tjejsnack om julen:

Var och med vilka ska du fira jul?
Med min Jonasson och hans familj på dagen och keramikkompis I och hennes särbo B på kvällen. Det blir lugnt och fint. Jag tackade nej att resa bort med dottern och hennes familj…

Köper du mycket julklappar, har du köpt klart eller har du några kvar?
Jag köper inte mycket – de stora barnbarnspojkarna får presentkort på kläder och IKEA, helt efter önskemål. Lilltjejen får en bilbarnstol till dockan och ett Pippi-pussel. Oscar får som sagt ett fotoalbum och ett spel.

Vad önskar du dej i julklapp?
Jag skulle vilja ha en GPS för cykel… En bättre digitalkamera och en Sodastream…

Vad betyder julen för dej?
Julen betyder… Ja vad betyder den? Inte så mycket egentligen. Ingen stress, inte en massa måsten, jag är så himla otraditionell!!! Tar dagen som den kommer. Men tomtarna måste fram, var nyss och hämtade alla mina fina trätomtar med fårskinnsjackor…

Har du gran, vilken sort och när ställer du in/klär den?
Har inte haft gran på en herrans massa år! Har däremot haft TALL – den barrar mindre och är precis lika svacker med ljus och lull-lull i! Men sen jag flyttade hit för fem år sen har jag bara haft tallkvistar i höganäskruset och röda band, hjärtan och en liten ljusslinga i.

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.