Äggsjuka hönor?


Kalmarlucian på mitt jobb

Går ni in här som äggsjuka hönor och hoppas på att jag skrivit flera gånger om dagen? Eller smyger ni in nån gång i veckan och kollar? Läser ni allt eller skummarna ni bara igenom?

Vem skriver jag för?

Jag har alltid skrivit, ja sen jag lärde mig konsten att hålle en penna. Små reseskildringar när jag med pappa och mamma och syrran var på campingsemestrar i Sverig, Norge och ner en bit i Europa. Jag önskade mig en dagbok och vet inte varför jag inte köpte mig en själv mycket tidigare. Det kändes som något ouppnåeligt… En egen dagbok, som jag skulle skriva i. Skriva och låsa noga så att ingen kunde kika.

När jag var 14 fick jag i alla fall min första dagbok – en grön med skinnliknande pärmar och jag började varje text med ”Kära Jenny”. Sen har det följt många dagböcker, eller händelseböcker med mina tankar och känslor är nog mer rätt att kalla dem. Har inte skrivit varje dag förstås, inte ens när jag var ung. Det kan ha gått ett par dagar och upp till ett år nån gång mellan skriveriet.

Jag har 21 (!) dagböcker – utan lås numer förstås – och den aktuella är stor och tjock och kommer förmodligen inte att bli fullskriven. Jag skrev senast i juni i år och hänvisade till datorns mapp med ”Dagbok och mejl”eftersom jag sparar mina tankar och händelser där…

Hörni, äggsjuka hönor, nu har jag skrivit två gånger idag. I morgon blir det kanske inget? *L*

Anmaja

3 comments
  1. Det var roligt att läsa om alla dagböcker du skrivit. Jag har alltid skrivit också, ibland regelbundet men oftare oregelbundet och inga dagböcker har jag kvar tyvärr. Jag har nog slängt vid flyttningar och så. Kvar har jag bara en massa dikter som jag också funderar på att slänga. Du får ha en riktigt skön söndag, det som är kvar av den.

  2. jag är här och kollar…..
    Vad är det för gott dyu ska baka idag?

  3. Dorinda – Spara Dina dikter! Jag vet att Du skrev så fina en gång och de kan Du inte bara slänga bort. Dagböcker vet jag att många slänger, men jag har sagt att jag vill att mina sparas för eftervärlden! *L*

    Gunilla – Jag ser Dej allt smyga omkring, liksom jag gör på Din sida utan att skriva alla gånger. 🙂

    Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.