Bibliotek


Jisses vad häftiga bilder jag hittade här

Jag googlade på… förresten är det NåGON som inte googlar? Som använder sig av andra sökmotorer alltså? Jag vet knappt vad de andra heter, men minns nåt som hette Yahoo – tror jag? Nåväl, jag googlade alltså på något och hamnade i en blogg med en häftig bild på böcker och bibliotek och en länk dit.

När jag såg alla vackra bilder från olika bibliotek kom jag att tänka på sjukhusbiblan, där jag nu har min lilla miniutställning av *OmakaStengods*. I onsdags skulle politikerna ta beslut om dess vara eller ickevara… Jag kan bara säga:

Rör inte bästa biblan i stan!”

De är så vänliga och kundservicen är på topp, inget verkar omöjligt och nu ska förmodligen dörrarna stängas för gott dit in. Usch vad tråkigt. Det är så många som besöker biblan, både patienter, besökare och förstås personal. Vi kan väl gå till stora biblan i stan, men patienterna då? Det är en oas för dem, ett ställe för lugn och ro, ingen stress, inga sprutor och ingen smärta!

Anmaja

5 comments
 1. Kanske kommer dom att göra som i Uppsala (Akadeeeeeemiska Sjukhuset): Kör runt med en vagn på avdelningarna med ett tiotal böcker att välja mellan varje måndag…..

 2. Andreas – Den där bokvagnen har de redan slutat med så den kommer säkert inte att återuppstå… Den var annars mycket populär, i alla fall på bankliniken där det var bra service och de beställde eller hämtade böcker som patienterna ville låna.
  Anmaja

 3. Det fungerar säkert bra när det gäller just barnböcker som ju kanske inte är så tjocka. Men att hinna/orka/stressa igenom en 400-sidorsbok på en vecka när man kanske inte mår så bra men ändå vill ha lite tidsfördriv…. För en vecka, varken mer eller mindre, får man behålla boken…

 4. Heeeeeej
  Vi gör en manifestation för bevarande av bibblan på LSK. Hur arga ska vi bli *ler*? Du vet ju hur mycket jag är där och det blir inte detsamma att hasa sig till staden för att låna. Var där senast idag och precis som du säger att lika trevliga och vänliga.
  Nu måste jag jobba på – hej då fr emM

 5. Monika – Tyvärr togs beslut om bibland redan i onsdags. Vi är för sent ute, men jag ångrara att jag inte gjorde nåt! Tänkte på det, men kom inte till skott. En namninsamling från alla avdelningar hade jag tänkt…
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.