Tom gryta


Bilden hittade jag här

I går bjöd jag på en gryta med oxkött kokad i porter, svartvinbärsjuice, vitlök, kalvfond, gul lök, morötter, enbär, soya, salt o peppar. Själv tyckte jag den var jättegod och det sa mina gäster också så det kändes lyckat. Ja, jag tror inte de sa det bara för att vara hyggliga. *L* Någon sa dessutom att det var det godaste den ätit på riktigt länge.

Det blev ett par portionen över som jag bara lade över i en bunke för att äta idag och kanske frysa in. Grytan, en stor, tung, rund av gjutjärn, lät jag stå kvar på spisen för att ta hand om idag. Det var lite sås och morotsbitar kvar som jag inte orkade skrapa ur helt. Jag plockade in i maskin och körde igång den och gick och lade mig. Det gjorde Lussekatt också. Men ibland hör jag honom uppe på nätterna och vad han sysslar med vet jag i regel inte. Han kanske bara går i lådan eller byter sovplats då och då…

När jag kom upp idag och skulle ta i tu med skräpet från igår tittade jag i grytan och såg att allt torkat in. Det såg konstigt torrt ut, inte ens morotsbitarna var kvar. Märkligt!? Jag behövde ju inte fundera länge på vad som hänt. Lussekatt hade slickat hela grytan kemiskt ren! Så bra, jag behöver inte diska den till nästa gryta som ska puttra där i…

Anmaja

Pssst… Mina kära vänner, ni behöver inte vara oroliga, jag har diskat grytan idag!

3 comments
  1. Okej, receptet tack!

    (Går det bra med en vanlig kastrull? Jag har ingen gjutjärnsgryta.)

  2. Har du diskat grytan?? Men det hade ju Lussekatt redan gjort..? Tänk om han känner sig sårad! 😉

  3. Andreas, det går bra med vanlig kastrull, men se till så att det inte bränner. Receptet: oxkött kokad i porter, svartvinbärsjuice, vitlök, kalvfond, gul lök, morötter, enbär, soya, salt o peppar – smaka av, häll i en skvätt grädde.

    Dorinda, ja jag diskade faktiskt ur grytan och har tackat Lussekatt för att han gjorde förarbetet åt mig! 🙂

    A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.