Prova lite vin…

Så sa jag på systemet igår. ”Vi ska prova lite vin och jag behöver hjälp”. Och då fick jag hjälp, inget konstigt med det. Själv kan jag i stort sett bara skilja på rött och vitt vin. Jag kan inget om druvor, länder, sötma, dofter, surhet och, ja vad nu allt heter. Jag kan känna om det är gott, om det passar till maten. Det är väl gott nog tycker jag. *L*

Jag sa att det ska passa till en musig höstgryta med lök, svamp, porter, svartvinbärssmak. Tre sorter, upp till hundra kronor. Ett riktigt, riktigt billigt tänkte jag vi skulle testat, men det billigaste som hon tyckte jag kunde ta kostar 59. Kanske det inte finns billigare viner nu för tiden? Jag brukar köpa i 60-70-kronorsklassen till våra lotterier, så jag vet inte så mycket om detta heller.

Nu vill jag inte avslöja för mycket, men av dem som kommer är det nog ingen som läser här…? Hallå? Nån som ska komma till mig i kväll? Tyvärr hade jag missat att några inte kommer, det hade jag glömt när jag skrev häromdagen. vi blir ”bara”nio av tretton. Men så är det och nu kommer vi att få bättre plats i salongen. Men det är i alla fall tråkigt att Annika o Reino och Lillen o Agneta inte kommer.

Nu ska jag vila lite i horisontalläge och stretcha innan jag ska lägga en sista hand på allt. Jag har förberett och handlat i dagarna två, lite pö om pö och då och då.

Anama

2 comments
  1. Hoppas att vinprovningen blev lyckad. Ja det måste den ju ha blivit med dig som värdinna. *L*
    Här sitter ”pojkarna” och ser på fotboll och jag tar mig en kvällsrunda på nätet, eller rättare sagt på en liten bit av det.

  2. Dorinda – Kvällen blev jättetrevlig och grytan var jättegod. Oxkött som hade fått koka i timmar tillsammans med porter, svartvinbärsjuice, gul lök, morötter, vitlök, trattkantareller, kalvfond… Och så kokt potatis till och sallad. Ja jisses så mumsigt. Tre riktigt goda viner till! Och Lussis höll sig på mattan. 🙂
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.