Restaurangskolan

I kväll är vi ett gäng från jobbet som ska gå till Jenny Nyströms-skolan där Kalmars Restaurangskola ligger. Emmadottern gick där under skoltiden, fast sen har hon ju inte jobbat inom det. Men i och med att hon gick där så började jag att luncha där ibland. Billigt, gott och trevligt. Sen jag började på barnmottagningen har vi varit några som stadigt gått dit varje vår och varje höst och nu är det alltså dags för höstens omgång.

Ikväll har de en förutbestämd 4-rätters meny med en förrätt, två huvudrätter och en efterrätt. Det låter mycket, men det är ungefär vad man orkar med att äta, ganska lagom alltså. För ett par år sen hade de femrätters och det var inga problem att knö i sig för någon av oss och vissa beställde tom in fler små desserter! Ingen nämnd, ingen glömd. *L*

Torsdagskvällarnas 4-rätters meny
På torsdagskvällarna serveras en fast fyrarättersmeny för 155 kronor, övriga tider är det à la carte.

Meny vecka 43

  • Laxmousse på salladsbädd med tortillasticks
  • ångkokt fiskfilé med kokos och saffranssås, grillad bifftomat och grönt fullkornsris
  • Saltinbakad rostbiff med choronsås, bräserad rödlök, stekt grön och gul squash
    och hasselbackspotatis
  • Citruspannacotta med ingefärsconsommé, äppelsalsa och äppelflarn

Vegetariskt alternativ: Krämig tomatrisoni med ostgratinerad aubergine och spenattimbal

Anmaja

1 comment
  1. Mums lite god mat är ju aldrig fel, och att äta den är ännu bättre! Elmyran och jag åt en enkel måltid efter bion på en Texmex-restaurang. Inte alls så dumt. Filmen måste du försöka se, klart absurd men full av sorgsen humor! berit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.