Ljud

är det ”vuxenvarning”på att lösa krysset på lördagsförmiddagarna? Då har jag äntligen blivit vuxen! Jag lyssnar gärna på Lisa Syrén när hon ”ringer och vi spelar” också. Tvärtom alltså. Och i morgon är det Svensktoppen, den får också gå som bakgrundsmusik. Annars lyssnar jag väl inte så där ständigt och jämt på radion. gillar inte att alltid ha ljud omkring mig.

Jag lyssnar hellre aktivt på en bok eller för all del musik, men jag gillar inte det där surret som många ska ha på hemma, i bilen och ännu värre i affärer. Just nu har jag Läckbergs ”Tyskungen”i öronen.

En väninna letade upp volymknappen i en affär vi var i en gång och stängde helt sonika av Kalmar lokalradio som skorrade i butiken. Det var tufft gjort! Jag skämdes lite för att nån skulle se oss, men jag märkte inte att nån ens reagerade. Kanske gick personelen hem den dagen utan huvudvärk?


Funderar på att skaffa mig en sån här…

Anmaja

6 comments
 1. Min dotter har intresse för att göra blomsterarrangemang, har även som tonåring praktiserat i byns blomsteraffär. då hon lärde sig mycket.
  Ha en trevlig helg!

 2. Gunilla – ja, jag förstod att det fanns ett intresse. Jag har ju även sett tidigare fina saker hon gjort.
  Trevlig helg!
  Anna

 3. visst är det jobbigt med den så kallade musaken! nu inför julen vet jag ju hur det blir med julmusik i alla hörn. man blir trött i huvudet och jag håller med dig om hur personalen måste känna sig.

  men jag minns när jag en period jobbade i affär vid jultiden, att musaken helt enkelt försvann i mina öron, jag hörde den inte helt enkelt för koncentrationen var jag tvungen att ha på kunder och inslagning av paket och priser och sånt.

  musik är för mig helt nödvändig annars men då ska det vara självvald sådan. när jag gymtränar t ex har jag alltid min egen musik i mp3:n och bojkottar alltså den musik som hörs i högtalarna på gymmet. berit

 4. Hej AnMaJa Ja idag skiner solen och jag sitter inne och knappar. Ska göra alla listor klar nu till OLD.
  Solen skiner jag orkar inte gå ut. Är lite seg. Instämmer att skvalmusiken är irriterande, den finns även i hissar. Jag ställer frågan varför?? Musik vill jag ha när jag själv vill lyssna. Tror att man blir känsligare med åren och vill ha det alldeles tyst kring sig ….ålderstecken??*LER*. Fundera också på att köpa spelaren som du har på bild, visst är den fin. Nu ska jag listorna knappa på – hej då fr emM

 5. Berit och Monika – Även om man ”kopplar bort” musiken under en hel dag så tror jag att man mår dåligt i huvet när man kommer hem. Lite vagt så där, fast det var nog skillnad när man var ung, visst var det väl så. Nu är vi ju vuxna och lite till, även Du Monika som är yngre än jag… men bara lite. 😉
  Musik är nödvändig för mig också, men på mina villkor förstås. 😉
  Anmaja
  Pssst, Monika – nu vet jag vad emM står för! Eva Margareta Monika…? 🙂 🙂 Förresten, vad är det för listor Du gör? Danser? Betalningar? Medlemmar?

 6. Din gissning är helt fel juuuuuuuuu …..fundera lite till …..emM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.