Så här var det…


Lusse när han just kommit till mig sommaren 2005
.
Jag har förstått att ni undrat lite vad som hände min hand? Jag har fått mejl om det och idag svarade jag bla andra i ett mejl så här:

Det var alltså under lek på onsdagskvällen som Lussekatt bet mig och allt hände så fort. Jag drog till och tanden gjorde ett djupt jack i handryggen. Det blödde inget och jag rev bara av en tejp och satte på. En tät plasttejp från skrivbordet alltså.
Nästa morgon var det svullet och rött runt om och jag tänkte jag får fråga första bästa läkare när jag kommer till jobbet. Det blev P-B och han sa ju som jag trodde själv att jag skulle kontakta min VC. Visst kunde han skriva ut penicillin, som han sa, men det bör ju helst journalföras osv… Stensö VC har i veckan börjat med Cosmic så de har dubbla tider på varje läkare (som vi hade förra året då vi började med datajournaler) så det var ont om tider där. Jag kunde få en på em. Jag gick då ner till Akuten och frågade fint om de kunde titta på handen. Den hade då blivit ännu fulare och jag tyckte jag hade feber.
Jo de skulle titta på den och med all väntetid och så tog det väl bortåt fyra-fem timmar innan jag fick gå hem, med penicillinet från Apoteket som jag gick förbi också. Febern steg till 38,3 och handen började ta overklig form. Smärtan var också, om inte total så riktigt djävlig. Jag fick gå bort till Infektionsmottagningen och sen tillbaka till Akuten och de talade lite vagt om inskrivning för att ge antibiotikadropp och spolningar var sjättetimma. Men det blev bara en spruta och en sköljning och sen piller på burk.
Tja det var väl i stora snabba drag vad som drabbat mig. I eftermiddags har infektionsläkaren ringt och jag hade redan innan bestämt att jag ska jobba igen i morgon och det gav hon klartecken till även om hon gärna sett att jag tagit det lite lugnt. Kan inte vara hemma nu när febern lagt sig. Har varit hemma idag, fredag och halva torsdagen. Jag får väl gå dit och så får vi se hur det känns.

Anmaja
3 comments
  1. Usch en otäck historia! Bara du nu är rädd om dig!
    Kram Gunilla

  2. Var rädd om Dina händer! Släng ut katten!

  3. Gunilla – Ja lite läskigt faktiskt, men kattaskrället är så timid nu så han kanske förstod att han gjorde nåt dumt…? 😉 Eller så är det jag som behandlar honom annorlunda, jag är inte så mycket ”på” honom.

    Andreas – ALDRIG! 🙁

    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.