Brandövning – två


Bild från idag, men det var mycket mer rökfyllt när vi började ”leka”!

Jaha nu har jag agerat rökdykare, spelat lam (men fick ingen rullstol) och släckt eld i en TV och i en docka… Kändes lite olustigt att gå dit, det är så tradigt att släcka den där dockan som ligger i gräset med en gul landstingsfilt. Dessutom var vi nog alla lite rädda för ”Röken”.

Först hade vi genomgång när en kille berättade, visade bilder och filmer. Sen fikade vi och promenerade bort till Ambulansgaraget där vi släckte med pulver, vatten, kolsyra mm. Han som höll i det verkade att gå igång på eld, vi viskade om att han nog är pyroman… *L*

Sen gick vi tillbaka till sjukhuset och ”lekte eld på vårdavdelning”. Lite läskigt att inte kunna se nåt. Och jag som var både lam och stum och inte fick nån rullstol för att den var upptagen skulle bäras ut i stället, men då sa jag att med alla mina kilo så får jag nog bli frisk i benen så att ni inte förstör ryggarna…

Sån här genomgång ska ske vart tredje år och det känns verkligen nyttigt och bra att vi får göra det – en riktig tankeställare över vad som kan hända!

Anmaja

4 comments
 1. Det är säkert inte bättre på Akademiska än i Kalmar men tre år mellan varje brandövning känns alldeles för lite. Har faktiskt aldrig tänkt på det tidigare vad som skulle hända om man ligger där nyopererad och det börja brinna.

  Hur mycket av övningen märkte patienterna? Kanske har jag någon gång under alla 28 år med sega sjukhusvistelser varit mitt i en övning utan att veta om det?

 2. Andreas – Nej man tänker väl inte att det ska börja brinna, men om så vore skulle jag lägga benen på ryggen… Det kan ju inte alla, som Du är väl medveten om så jag förstår Din oro! Vi övade i en särskild korridor med sjuksalar, expedition mm. ”Teaterröken” kunde vi ju inte släppa på i en öppen vårdavdelning. Så Du har med all sannolikhet inte legat mitt i en SÅÅÅN övning i alla fall! 😉 Då hade Du märkt det – om Du inte är blind förstås…
  Tre år med en sån här större genomgång tror jag är rätt lagom och sen få information under tiden.
  Anmaja

 3. Hej Anna Ja då hade du gjort det i röken. Instämmer med att det är ganska så nyttigt. Man blir ganska så ställd eller hur? Kan glädja dig med att alla klarade vår tenta. Nu känns det som om luften gått ur mig totalt. Mot nya mål jag gå´och hej då fr emM

 4. Monika – Kul att Du klarade tentan. Grattis! Jess, mycket nyttigt att ha varit i ”Röken”!
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.