Kalla fakta

Det här är verkligen inget gnäll, bara kalla fakta. Jag kände mig riktigt risig när jag steg upp och gick till jobbet idag. Tre nätter i rad utan vettig och sammanhängande sömn och därtill värk i revben, rygg och nacke av hostan har satt sina spår. Jag ringde till Stensö VC och fick en tid redan 09:40 som de skulle ringa upp. Jättebra att slippa sitta och vänta i telefonkö! Så har vi också på Barnmottagningen, TeleQ.

En vänlig människa ringde upp och hon tyckte nog inte att jag bara kunde få medicin per telefon utan att först komma och bli ”lyssnad på”. Idag gick det verkligen undan och jag fick tid så snart som halv tolv. Ibland kan sånt göra mig orolig, jag tänker att de tror jag har något riktigt farligt och vill se mig så snart som möjligt, innan det är för sent. Men så fånigt av mig…

Läkaren lyssnade både på mig och på mig. Ja först på vad jag sa och sen på hur mina lungor lät. Min hosta hade han hört innan när jag satt i väntrummet och han hade en annan patient. Då fick jag nämligen ett sånt där riktigt anfall att jag trodde jag skulle kräkas upp lungorna om det hade gått. Som tur var gick det inte, fast just då kändes det som enda möjligheten till bättring.

Han skrev ut både Cocillana, en hel HALV LITER! Och en brustablett som Marie på jobbet sagt var bra, Acetylcystein. När allt var klart sa han att jag skulle höra av mig om jag inte blev bättre eller om jag blev sämre och om jag behövde vara hemma längre än en vecka… EN VECKA sa jag?? Ja man ska vara rädd om sig och man behöver inte alls gå o jobba om man är dålig, vem tackar en för det?

Jaha, så nu har jag bestämt mig för att inte gå på dansen i kväll – det är ett svårt men nödvändigt beslut – och att vara hemma i morgon. Så får det tyvärr bli, till en början…

Anmaja

6 comments
 1. Så bra att du fick träffa doktorn och att du fick medicin. Den där hostan verkar inte trevlig alls. Jag tycker det är klokt av dig att avstå från dansen nu. Hoppas du snart mår bra och kan sova på nätterna igen.

 2. Det var inte roligt att höra att du mår pyton och jag saknade dej på dansen ikväll, men du ska se att du snart blir piggelin med lite medicin.( nästan lite poesi blev det helt apropå) Kram och godnatt.

 3. Fungerar den svenska sjukvården verkligen så snabbt? Hoppas att det smittar av sig till Uppsala. 😉

 4. Andreas – För att vara en måndag dessutom var det väldigt snabbt! Men det är nog så överlag på min VC att det brukar gå snabbt.
  Anmaja

 5. Marita – Ja, vilken oanad poet! Det är inget kul att må pyton heller, men det är bättre nu, men jag känner mig illamående. Antingen av för lite mat eller allt från Apoteket jag stoppar och häller i mig – eller en kombination förstås. Jag måste nog äta nåt… Jag hoppas vi kan ses i verkstan i morgon?
  Anna

 6. Dorinda – Jo det var bra att träffa läkaren, absolut. Det fick mig till att vara hemma en dag extra och det behövde jag nog. Hörde att Marie på jobbet var hemma idag, hon som rekommenderade brustabletterna. Men nu måsta jag äta om jag inte ska svimma av hunger.
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.