Att leva

Att leva är ingen självklarhet. Rätt som det är kan man dö. Försvinna, vara borta… Jag skämtar verkligen inte. Jag tänkte mycket på detta i somras när min vän Kenneth efter kort tids sjukdom dog. Fastän jag var på begravningen kan jag inte fatta att han är borta. Han är inte här längre.

En arbetskamrat dog idag. Efter bara en veckas sjukdom! Hon fyllde 47 år i söndags… Det var en konstig stämning på jobbet idag efter vi fått besked på morgonen att hon inte klarat sig. För en vecka sen hade hon varit hemma ett par dagar för förkylning, bihålorna, andningen… Natten till fredagen blev hon så mycket sämre att hon själv ringde efter ambulans och i den tuppade hon helt av och efter en vecka i respirator vaknar hon inte upp.

Tänkte att det kunnat vara jag. Men det känns helt otänkbart. Inte jag, jag har ju i alla fall trettio år kvar? Har min moster Margareta som förebild, vad gäller att bli gammal. Jag föddes när hon skulle fylla trettio….

Anmaja

4 comments
 1. Hej Anna Nej livet at sa vansinnigt oforutsagbart sa man kan undra vad som ar meningen. Blev sa berord av det du skrivit. Har sitter jag i Hua Hin och laser detta ……och vad vet du och jag om morgondagen…Oftat tanker jag pa Lev for dgaen och gor det du vill och kan…..sedan ar NU och ingen annan dag…
  Hoppas ni kan stodja varnadra pa jobbet och de ni har kring er
  Varma Kramar fr emM

 2. Eftersom det jag egentligen tänkt skriva som kommentar kan uppfattas som lite ironiskt vill jag inte skriva det till det här inlägget. Tycker inte att det passar här utan se i stället kommentaren under Ditt förra inlägg.

 3. Monika – Härligt att höra från Dej! Nej vad vet vi om morgondagen, jag skulle bara vilja ha en liten föraning, men det är väl inte tänkbart…
  Andreas – Då hoppar jag bakåt o kollar…
  Anmaja

 4. Nej man vet inte vad som väntar runt hörnan!
  Jag förstår att det måste blivit en chock på arbetet.
  Kramar om dig som en liten tröst….

  Idag börjar det:
  http://www.kommunalarbetaren.se/index.cfm?n=1774

  Ha en bra vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.