*tjejsnack*

På mina rundsurfningar hittar jag än det ena än det andra och just tjejsnack fångade mitt intresse tidigare i år. Inte alla gånger är det ju några roliga frågor, men denna gång tänker jag ge mig på dem och försöka svara.

Vecka 37
Ditt Internetliv

 • Hur länge har du surfat runt/funnits på Internet med en egen sida?
 • Surfat runt har jag gjort sen jag fick Internet i början av 1998. Men egna hemsidor har jag inte haft lika länge, minns faktiskt inte hur länge sen det är jag gjorde den första – om jag inte räknar de jag gjorde på Komvux. Tror att den första riktiga var till Föreningen Gröna balkonger i Kalmar, måste ha varit under hösten 2003. En sida som numer ligger nere, men den finns kvar utan att uppdateras.
 • Vilken/vilka webläsare använder du?
 • Internet Explorer har jag alltid haft. Funderade på Netscape när jag gick på Komvux eftersom vi hade det där, men det blev inte av att jag tog hem den. Finns den kvar, länge sen jag hörde nåt om den? Jag laddade hem Firefox i våras, men jag upptäckte häromdagen att den är borta! Kan den bara trilla ur datorn utan att säga till innan?

 • Vilken typ av sidor besöker du oftast, vilka är dina favoriter?
 • Vilken typ? Håller mig nog inte till en viss ”typ”… I Googles menyrad som jag har i webbläsaren har jag genvägar till de sidor jag besöker mest och vill ha lätttillgängliga. Det är förstås Google sök och Eniro och min bank, Swedbank. Inte minst viktiga är min blogg, Ostkantens sida och några communitys. Periodvis kollar jag Barometern och östran, lokala tidningarna. Och då kan även Kalmarposten slinka med. Förresten har jag bild på Lussekatt i de två sistnämnda och från östran fick vi en Trisslott för hans foto blev utsett till ”Veckans bild”. I Kalmarpostens webbvariant kan Du bläddra i tidningen till sidan 38 och hitta honom också.

 • Hur ofta kollar du dina mail/din gästbok etc?
 • För det första talar vi svenska och jag säger inte majl utan mejl… Petig, ja. Min mejl kollas ständigt då datorn är på och både Outlook och Hotmail körs samtidigt. Jag får påminnelse direkt och sitter jag inte här så plingar det i regel så att jag hör när det skramlar in nåt. Gästboken skickar omedelbart ut ett mejl när nån har skrivit så där är det också full koll. Likaså i min blogg här kommer det ett mejl om att en kommentar skrivits. Totalkoll?

 • Finns du på någon community eller något forum, vilken/vilka? Om inte, varför?
 • Ja jag finns med lite överallt… Bara för att ”passa”mitt nicknamn, Anmaja – he, he. Ingen får ta det. Nä, det har väl bara blivit så att jag testat nåt ställe och regat mig och sen kanske jag är mindre aktiv där. Men SK – Seniorkontakten för 50-plussare – och *Nya Skribenterna* (endast för särskilt utvalda – en utbrytargrupp från SK) kollar jag varje dag och skriver när jag är kackelsugen. är med på en fotosida och en kattsida, men rätt oaktiv där.

Anmaja

3 comments
 1. Nai nai nai! Det är ju en hund på bilden i Kalmarposten….

  Besök http://www.mozilla.se så hittar Du Firefox igen (gratis förstås).

 2. Andreas – Du ska bläddra i webbtidningen till sidan 38!! Där är min söta Lussekisse. 😉
  A

 3. Andreas, jag glömde tacka för tipset att ladda hem Firefox igen. Jag har faktiskt tänkt på det!
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.