Träning från Folkhälsan

Pausgympa på jobbet

Ta en paus och rör på dig. Blodcirkulationen kommer igång och du orkar bättre. Prestations- och koncentrationsförmågan höjs, och du förebygger nack- och ryggbesvär.

1-situp Stig uppen

Stig upp från stolen och sätt dig ner 10 gånger.

2-boxare Boxaren

Stå med knäna lätt böjda och en aning isär. Boxa med armarna framåt i stora rörelser. För armbågarna långt bak när du startar rörelsen. Känn att övre ryggen roterar en aning. Aktivera magmusklerna och håll höften stilla.

3-knalyft-marsch Marsch på plats

Marschera på stället. Låt knäna komma högt upp, håll ryggen rak. Utför rörelsen i 30-60 sekunder.

4-armar-kram

Storkramen

Stå så att du har utrymme för armarna. För armarna runt kroppen i en storkram, kuta på övre ryggen. öppna sedan bröstkorgen och för armarna ut till sidan och bakåt. Upprepa 10 gånger.

Illustrationer:
Stina Ericsson

Tänk vad mycket lärorikt man hittar på nätet! Den här lille gubben som visar bra pausgympa tex fann jag på Folkhälsans sida och jag tycker nästan jag blir lite glad av att se honom. Eller hur? Han är duktig och gör sina rörelser och mår säkert jättebra i kroppen – eller så har han fått både träningsvärk och skavsår. Magsår och stress också kanske? För det verkar som om han aldrig sätter sig ner och jobbar vid datorn. Kan det vara bra med så mycket träning? Förresten så har han ju ingen dator ser jag. Undrar vad han jobbar med egentligen?

Själv ska jag gå på träningsdans om ett par timmar. Vi har det nästan två gånger i månaden förutom kurserna vi går på. Träningsdanserna är fram-o-bak-vända från i höst, vilket innebär att de som dansat längst har timmarna först och sen går det mot lättare och lättare under kvällen. Så jag har räknat ut – svår matematik – att min nivå börjar vid 16 eller 17. Vet inte riktigt hur mycket/lite jag kan. Kul är det ju i alla fall.

Hälsar Anmaja för idag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.