En fluga och 6 kg katt

Jag har inte mycket flugor inne, av förklarliga skäl – Lussekatt far som ett spjut genom luften för att fånga dem utan att se var han far fram. Nåja, han har blivit lite mer försiktig och jag har schasat ner honom från allt han försökt klättra upp på och riva ner inne i salongen. För säkerhets skull – efter att två av mina egna krukor gått sönder – sätter jag ”klet”eller fästmassa som det väl heter, under det som inte får rulla iväg eller ramla omkull. Det funkar jättebra och rekommenderas.

Just nu hörde jag en sån där stor fet fluga surra ilsket för att den råkat flyga fel, den skulle väl till landet kan jag tro. även om detta inte är en storstad så är det ju inte rätt plats för de där kräken. Jag brukar visk-väsa: ”Ta den, ta den äckliga fula flugan, Lusse.”Och sen ”Duktig kisse…”Jag tror att han fattar att jag berömmer honom. Stolt trippar han iväg med flugan i munnen och lägger sig lite skyddande så att jag inte ska komma och ta den från honom. Om flugan stendog äter han den direkt, men ibland kan den vara lite halvdöd och då leker han med den en stund. Sånt är livet.

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.