Swebus-Express


Lussekatt ser ett litet kryp mellan brädorna

Ska djuren få åka med i bussen – eller inte? Skriv på om Du protesterar mot Swebus-Express nya djurfrihet på sina bussar. Jag tycker att man ska få ha sina små husdjur med sig, inte hästar och får och såna stora förstås. Men små söta katter i korgar eller hundar i koppel eller en iller i bur eller en fisk i en burk…

Trots att jag är överkänslig mot allehanda saker så har jag aldrig reagerat de få gånger något djur har varit längst bak i bussen och jag suttit längst fram. Nej, jag tror inte att de som har svår allergi åker med Swebus eller annat allmänt färdmedel då det inte går att skydda sig mot starka dofter som många gånger är mycket värre än djurallergi.

Vad tycker Du?

Anmaja

6 comments
 1. Jag har ju andningsvårigheter som du vet men jag har aldrig mått dåligt av nån katt eller hund i närheten. Däremot får jag det riktigt jobbigt om jag hamnar bakom nån i bussen som har på sig en massa parfym. Vi hade en granne under oss förut som förpestade luften när hon gick ut på balkongen för att röka. Det var inte röken som var det värsta, utan parfymen! Det kändes som hon hade hällt hela flaskan över sig. Hemskt!

 2. Dorinda – Jag håller fullständigt med Dej och jag tror vi blir fler och fler som reagerar mot starka dofter. Tjejer som sprutar på sig o stinker och gubbar som dryper av rakvatten är nog de värsta sorterna. Rök och djur kan jag tåla mycket bättre om det inte är instängt och ovädrat.
  Anmaja

 3. Oj oj oj…. Andra återfallet på bara några dagar. Rakt ner i Din blogg! Om det beror på svår blogg-abstinens? Njaee…. Eller…?

  Kanske skriver något kort inlägg senare i kväll. 😉

  En kort reflektion om Swebus: Dom blev nog bara lite nojiga när dom hörde om gubben i Örebro som blev biten av sin lilla skallerorm. Serum är ju dyrt…

  I natt blir det blötsnö!

 4. Andreas – Klart Du längtar tillbaka till denna trevliga blogg! 😉 Ska kolla in hos Dej igen… Skallerorm – ujdå! Blötsnö???

  Anmaja

 5. Heeeej igen
  Ja ibland är det svårt att veta varför folk protesterar mot allt och alla. Jag menar också, vad är värst när man åker kollektivt..ett djur eller stank av ofräscha människor, snuskiga gubbar som inte kan hålla tätt och man ser en mörk ring framtill på byxorna, T-spritsdoften eller av s k parfym som luktar ”pigvatten”. Fast det är ju så att även om du har den finaste och dyraste parfymen så STINKER den när det är för mycket. Det som inte tål djur ordnar nog sitt åkande därefter tror jag. Nu åter till knappandet……

 6. Monika – En del blir ju verkligen dåliga av djurpälsar eller det som utsöndras från dem, men jag tror faktiskt inte att de vågar åka på allmänna färdmedel eller vistas i folkmassor. Däremot parfym går ju inte att missa det finns ju precis där man minst anar det.
  a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.