Tillbaka på fastlandet!


ölands vapen

Efter en skön helg var jag tillbaka från öland igår eftermiddag. Lussekatt visade varken glädje över det eller sorg över att ha varit ensam med passning. Jag undrar hur en katts hjärna funkar? Han gillade bara precis som vanligt att bli klappad på och kliad under magen.

Jag cyklade ner till busstationen strax före nio i fredags och hoppades komme med 106:an till Borgholm. Det gick fint förutom att bussen ej var utrustad med komplett upphängningsgrejs där bak. Jag fick ha den liggande i bagaget. Först kikade jag in på Handkraft och pratade en stund med min gamle keramiklärare Carl-Olof Damm. Det brukar jag alltid göra när jag har vägarna förbi och det är typ en gång per år. Jag gillar hans grejer och även hans frus, Annika Liepa.

Jag cyklade i sakta mak uppåt, norrut och hälsade på kompisar som har stuga i Djupvik. Till Hallnäs kom jag på eftermiddagen och blev omkörd av Irene och Anne som tagit alla våra grejer i bilen. Tur att de hade kombi. Strax efter kom även de tre andra cyklisterna, Annika, Gunnel o Ann-Carin. Ann och Ylva dök upp på lördagen med buss respektive bil och övriga som inte kom jobbade eller hade annat för sig.

Helgen har gått åt till att vila, vila, äta och sova. Precis som vanligt. Jag hade slagit upp mitt yttertält men inte hängt upp innertältet. Det blev som ett partytält och där kröp vi alla in med gummimadrasserna när det på lördagen kom en kraftig regnskur. På natten hade vi sovit under guds bara himmel, men lördagskvällen verkade lite ostadig så vi fortsatte sova i tältet då grejorna ändå var där.

Fredagskvällen grillade vi och jag hade lax och ”Astas potatissallad”och grönsaker. Lördagskvällen blev det kräftor för min del och några hade också kräftor och några hade räkor eller annat. Alla bjuder alla och mycket mat blir det.

Sammantaget var det en skön och avslappad helg. Igår bröt vi upp och lämnade stället klockan tio. Jag skildes från de tre snabbcyklisterna i Södvik och lunkade så sakteliga hemåt. Hade tur igen att kunna få följa med buss från Borgholm och jag var hemma vid 16-tiden.

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.