Nordöstra Öland – åter på söndag!


Bedövande vackra vägar!

Då är det åter dags för den årligt återkommande träffen för Vinlottorna på nordöstra öland! Vädret ser halvlovande ut… Men vi bangar inte för en regnskur på en liten cykeltur uppåt norr. Jag kommer som vanligt att fuska mig upp med cykeln på buss till Borgholm på förmiddagen och cykla därifrån. Det blir fyra mil för min del ungefär och sju för de hurtiga som åker i arla morgonstund och tar sig över med cykelbussen.


Min cykel på utflykt 2004

Har handlat kräftor som sakta får tina tillsammans med övrigt i kylväskan tills de ska ätas på lördagskvällen. Jag har gjort Astas potatissallad, den underbart goda utan ävja. Jag ska göra ett folieknyte med lax och grönsaker och så har jag banan med vit choklad att lägga på grillen. Det blir vitt vin och en öl om jag kan klara mig utan piller. Annars blir det vatten. Ja så har jag lyxat till det med såna där små goda fruktyogurtar till frukost bägge dagarna.


Välpackad 2004

Jag har plockat ihop en påse torkad frukt och nötter, mandel och lite sånt gott. Samt att jag köpte en påse plockgodis… Jag vet ju hur det blir när alla börjar plocka fram lite av varje smått o gott där uppe i ödemarken, på stranden, vid havet… Med horisonten i fjärran och Gotland och Lettland bortom ögat kan nå.


Mums till lördag!

Tält, sängkläder och lite annat nödvändigt är framlagt. När jag åker i morgon ställer jag ut allt i trapphuset så att Anne och Irené kan hämta det och ta med upp i bilen. På cykeln kommer jag bara att ha Stieg Larsson och Reine Brynolfsson! Nåja en termos kaffe, vatten, en macka också…

Anmaja

6 comments
 1. Oj vad längesen det var jag tittade in här men inte försent för att säga: Lycklig resa och ha en trevlig helg där på Öland!

 2. Anmaja! En sån härlig cykeltur som väntar dig! Du är väl förberedd och säkert får ni fint väder också.
  Stolen får du måla när du kommer hem! Resedagrönt är en ljust grön färg, med inslag av lite grått så att den är en aning dimmig. jättefin färg!
  din blogg är jättesnygg!

 3. Vääääälkooooomenhemigen!!! Hoppas det varit bra??
  Vi höres Hej fr eMm

 4. Hej Anmaja! Jag skriver en rapport om ”cyklar på buss” och letar en bild till omslaget. Din cykel på utflykt tyckte jag var fin och jag undrar om jag kan få använda den bilden som illustration om jag anger fotograf/källa? Kan du isåfall skicka en originalbild som är högupplöst (minst 1 Mb).

  Tacksam för snabb respons!
  Michael

 5. Michael – Hej! Jag har mejlat Dej på den adress som stod här!
  Anmaja

 6. Michael – Snabb respons? Du verkar inte vara så snabb själv att svara? 🙂
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.