Foppaskor

Foppaskor – den nya plastskon som ”alla”har nu för tiden. Jag köpte mina första – ett par blekröda – redan förra sommaren eller året innan, jag minns inte nu. Men jag har dem bara inne, hemma. Möjligtvis har jag hämtat tidningen/posten nån gång av misstag. När det bara var jag ”i hela världen”som hade dem tyckte jag att de var så fula, men sköna… Så jag ville inte gå med dem och folk skulle undra vad jag hade på mig. Visst är det jättefånigt? Jag som gör så mycket annat som jag inte bryr mig ett dugg om vad andra tänker, tycker eller säger om. Ja, ja…

Igår köpte Monika och jag varsitt par av en lite annan variant på Kalmar marknad. Jag tyckte att det var ett par riktiga Monikatofflor, men inte riktigt min stil. Lite för bleka, men okej, tänkte jag när jag provat dem. Jag har satt såna där pins i dem också, men det syns inte så bra på bilden. Det är en blå elefant på vänster sida på vänster sko och två glasknappar, en i blått på vänster sko och en genomskinlig på högerskon.

Nåväl, jag undrar varför de kallas Foppaskor? Foppa låter som en idrottskille, är det det? Men vad kan man utöva för sport i såna dojer? Det har jag funderat över både mycket och länge. Kan man gå på snön? De flyter så varför inte kunna gå på vatten? Jesus kanske fuskade med såna? Spela fotboll, handboll, korgboll, volleyboll med dem är nog inte lämpligt? Kanske spela badminton eller tennis? Bowla går nog bra? Friidrott? Kasta spjut eller kasta varpa? Nej det var kanske ingen sport?

Jag har i alla fall cyklat över en mil med de på bilden och det gick alldeles utmärkt!

Anmaja

6 comments
 1. God morgon Så fina skor vi har. Såg genast att du hade pyntat dem med ”lulllull” Men AnMaja!!!! Vet du inte vem Foppa är??? Gör en slagning på nätet och kolla, lite ansträngning ska du väl göra*L* Skorna duger bara att strosa, lalla runt lite och jobba i. Går ju inte ens att dansa i, tror jag. Skulle vara om golvet är såphalt men då är det ju riskabelt för oss och vi vill ju inte riskera våra dyrbara ben att bli brutna, så att vi inte kan steppa loss när det beger sig. Varpa räknas nog som sport, fråga dem på Guteön, likaväl som att dans är en sport. Har en bra dag. Jag räknar ner timmarna nu ….*L* Vi höres och synes.

 2. Monika – ”Lull-lull” är rätta ordet och knallarna tjänar klöver på att vi är så knäppa att vi köper sånt! Tror inte vi ska ens försöka att dansa i Foppa – men kanske med??
  * Jo, jo, jag vet väl att han är nån kille inom idrotten, jag tror nån skrev det till mig, för huuur dum får man vaaara???
  * Jag var på väg att googla på varpa med orkade inte…
  * GRATTIS till semestern – den har börjat nu?
  Anmaja

 3. Jag kanske ochså skulle köpt ”sådanadär” skor, det kanske går bra i rodden med dom. Jag föredrar nog mina walkingskor i allafall på gymmet. Sommarn är inte över än på länge så man vet aldrig, ser väldigt sköna ut påminner om min dalaklänning jag hade när jag var liten.

 4. Hej igen och tack för respons. Det är en god ambition att besvara kommentarerna. Kanske skall jag ta efter??
  Minns inte hur jag hittade din blogg. Kunde det ha varit på bloggtoppen? Ibland får jag för mig att öppna någon blogg där, som har nå´n rubrik som väcker nyfikenheten. Tycker att det var snygga dojor. De skulle passa att vara fin i på min ”kololott”.

 5. Hej i aftonen Anna
  Fopp-askor…Ja man kan ju avstava hur som helst..*L* och alltid skylla på att det är datorn som avstavar. Ja vi dansat med Foppa..*L*igen. Nu är det ledighet……..ååå vad skönt. Började med att tvätta och handla lite. Det fina vädet kommer i slutet av veckan har jag hört……..mmmm ser fram emot detta. Lördag 4 aug är det countrykväll på Lundegård, har nog tänkt mig dit, vill du med?? Gå in på Lundegårds camping och överst står det något om det. Verkar vara live-band som spelar om jag läst rätt. Vore väl trevlig med en tur dit. Vi kan nog bli några som ska dit.
  Funderar nu på vad jag ska göra i morgon på dagen. Kvällen är ju redan bokad ju….med DANSPÅRAD..hihi
  Ja Marie du kan ångra att du inte köpte dessa skor. Så söta bara är dom och sköna också. Fast jag instämmer inte med Anna att det är Monikaskor. Mer som Annaskor. Känner att detta ljuva inte är helt min grej i vanliga fall. Men detta var ju ett infall av dig Anna….*L*
  Ha det gott….vi ses… kram fr Monika

 6. Marie – “Sådanadär” skor skulle Du allt ha köpt! Du får jaga rätt på en annan marknad där de står och säljer. Kanske på Algutsrums, de har väl en höstmarknad? Foppisarna är verkligen sköna, jag har dem på mig nu.

  Åse – Ja jag försöker att svara alla som kommenterar, men ibland hinns det inte med och så glömmer jag… Sen om kommentatören kommer tillbaka och ser att jag skrivit vet jag inte alltid. Bara min ”trogna lilla skara” som jag vet återkommer. *L* Mina nya Foppaskor skulle säkert passa på Din koloni! De är som gjorda för natur, men jag har tänkt ha mina på jobbet – men nu har jag semester!

  Monika – Låter kul på Lundegård, men jag ska på vinprovning igen! Jasså Du vill inte hålla med om att det är Monikaskor? Jag hade kunnat tro det, men för egen del skulle jag kanske velat ha röda med vita prickar eller nåt… 😉

  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.