Milda och silikon

Mildas kokbok har jag haft sen 70-talet. Egentligen har jag inte använt mig av så många recept i den förutom min chokladkaka jag lämnade recept på igår. Monikas ”idiotkaka”(se kommentar igår) har jag aldrig hört talas om och under alla år som jag bjudit på denna kaka har alla varit så förvånade över hur den tillagas, med de torra ingredienserna först. Så jag tror inte det var samma recept som gått runt på sjukhuset som alla känner till och dessutom en kaka att inte kunna lyckas misslyckas med. *L*

Jag vet nämligen att det GåååR att misslyckas – vad eller vem det nu berodde på… Det vet även min väninna Dorinda, eller hur? *L* Se här, jag skickade denna bild till henne 2004 när min första digitalkamera var ny:

När jag skulle använda den fantastiska silikonformen från Tupperware så hände det som inte alls skulle hända och då är det ändå ovanligt mycket SMöR i kakan! Ja, jag vet att det ska vara Milda i Mildas recept… Jag vet inte om jag ska skylla på receptet eller formen? GOD var den hur som helst! Förmodligen är det inget fel på receptet för jag har varken förr eller senare misslyckats, men höll på att göra det häromdagen. Då när jag bakade till jobbet satte jag ugnen på hundra grader mer än det skulle vara. Jag upptäckte det efter femton minuter, sänkte gradantalet och öppnade en liten springa för att lägga på folie så att kakorna inte skulle brännas. Kakorna blev perfekta!

Så Monika kanske har rätt – det går inte att misslyckas med denna kaka!

Anmaja

4 comments
  1. Morning!
    Hahaha så rolig den ser ut, lite och skrynklig….
    Jo visst går det att misslyckas med kakan. Vet flera som sa att de aldrig skulle göra den igen. Jag för min del -utan skryt- fick den alltid ok, åååå den är ju bara så god. Ska kolla om det är samma recept. Får nog ta och testa den igen någon mulen dag. Ha det gott. Jag ringer i em så får vi se om vi ska ses och knåpa ihop lite till festen…..

  2. Hahaha…så roligt att än en gång få se fulkakan i all sin glans. Jag tar också alltid smör istället för margarin. Min favoritkaka är också en chokladkaka och receptet har jag fått i en häfte som heter ”Det är roligt att baka” – utgiven av Marabou om jag inte minns fel. Den är värre än din kaka, innehåller hela 200 g smör som ska röras pösigt med socker först. En hel del jobb om man inte använder mixer. Du får gärna receptet om jag råkar hitta den lilla boken nån dag. Ha det! 🙂

  3. Monika – Ja vi knåpade lite i alla fall va? *L* Men jag har inte orkat göra mer i kväll…

    Dorinda – Ja Du den där fulkakebilden har följt med mig… Den skall sparas till eftervärlden. Det var min lilla söta svärdotter som sålde formen och jag hade kunnat reklamera den men jag har tänkt att göra glass eller aladåb i den, men det har inte blivit av än. Marabous lilla bok har jag också haft, ja jag tror jag har den kvar. Ska kolla upp det.

    Anmaja

  4. Hej hej Jag vet vad du kan använda formen till – fläderglass/sorbet…chokladpudding…citronfromage…mmmm perfekt eller hur? Säg till så provsmakar jag …*L*. Kanske redan imorgon eftersom du har något som börjar ssss och slutar på rrr…hihi.
    Ett boktips…Grethelise Holm..Ö-morden (har snart lyssnat ut den så du kan ta den efter mig, finns ju inne då) och en till som jag inte kommer ihåg vad den hette. Har du lyssnat till Torgny Lindgrens Pölsan? Bara så festlig. Klart att vi fick lite gjort ju…
    Nu är det natti natti igen. Hoppas bara att det inte gatorna har svämmat över tills i morgon….äähh är det så här så kör jag min Lilla Blå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.