Semester och Fruntimmersvecka


En tavla från Charles Durk´s utställning här.

Ja nu är semestern så nära att jag känner av den redan. Sista dagen att jobba idag innan mina fyra veckor. Ska göra så lite som möjligt och ha lite tråkigt – då går inte tiden så fort och då får jag en lååång semester. *he, he* Nä jag ska väl se till att göra lite roliga saker och lyssna på många böcker i solen.

På tisdag åker jag alltså tåg till Halmstad för att gå på Kenneths begravning. Det blir inte jättekul, nej. Men jag är glad att jag bestämde mig för det. Känns bra med ett avslut och avsked, även om begravningar är hemska… Hem åker jag igen på torsdag.

Jag har haft ont i huvudet, på en stor fläck bakom höger öra, från och till ca tio dagar och med min livliga fantasi har jag satt diagnosen hjärntumör. Inget att skämta om, men blir det inte bättre under kommande vecka så ringer jag VC. Lovar! Jag brukar ju inte ha ont i huvet mer än när jag har snorallergin och nyser sjutton gånger på raken.

Det är Fruntimmersvecka och jag har namnsdag idag. Det har moster Margareta också och jag har ringt och grattat henne. När jag var barn firade vi ofta med tårta om vi var tillsammans. Idag blev det min chokladkaka från Mildas kokbok som jag bakade igår och tog med till jobbet och bjöd på där. Några ville ha receptet – kanske Du också?

Annas chokladkaka – jättemumsigt god!

3 dl ströscker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk drygt vaniljsocker
3 msk kakao

Blanda alla torra ingredienser.

150 gr smält smör

Blandas i det torra
och det går knappt att röra…

2 ägg

…men med äggen så blir smeten lite lösare…

1,5 dl hett vatten

…och med vattnet till slut är smeten riktigt lös och hälls i en smord och bröad form

175º

Ugnsvärmen

Minst 40 min

Ibland har den stått längre, max 60 min

Smaklig kaka – från Mildas kokbok.

Anmaja

6 comments
 1. Tack för kakreceptet. Nu undrar jag bara hur länge kakan ska vara inne i ugnen?

 2. Dorinda – det föll tydligen bort – skall genast åtgärda det. 40 min står i receptet, men jag har ibland haft den upp till en timme. Den ska vara lite fuktig, den är ju mycket saftig med allt smör… Det är ju ingen sån där kompakt kladdkaka, utan som en extrasaftig sockerkaka med choklad. Helt underbar! Utom när jag gjort den i silikonformen, ”ful kaka” – om du minns? 😉 🙂
  Anmaja

 3. Hej och god morgon
  Grattis Margareta i efterskott. Idag ska lugnet lägra sig i mitt hem som ser uuut …….som en tornado dagit fram, ja du vet varför. Nu behövs 1 veckas städning…..suck. Men du som har semster är välkommen om du vill ha det tråkigt ….dvs städa …*L*
  Vi höres……Monika

 4. Hej igen Anna
  Ovanstående recept känner jag nog igen. Har för mig att den kallas ”Idiotkaka” när jag fick receptet, dvs för att den var så enkel att göra (fanns faktiskt de som misslyckades med den!!??). Receptet fick jag nog för ca 25 år sedan av en jobbarkompis. Kanske är det ett recpet som grasserat på sjukhuset på den gamla goda tiden? Instämmer, att den är mycket saftig och god!!….Muuums. Det blir ännu godare man
  ”bröar”(vilket konstigt ord det blev..hihihi) formen med kokosflingor….(gratis tips…*L*) Å vad sugen jag blev på den, men idag hinner jag inte baka den, tyvärr…..Ha en bra helg….Kram

 5. För hunnan, vicka fina bilder själv! Kalmar, Larmgautan och allt. Som en sau. Ha det gott.

 6. Monika – Tack för Margaretagrattis i efterskott. Så Du blir ensam igen, både skönt och tomt va? Har aldrig hört nån kalla den för idiotkaka för att den är lätt. Jo den är lätt, men jag skriver mer om den i bloggen idag. Jag har tagirt kokos nån gång när ströbrödet varit slut, muuums.

  Uno – Låter som Kalmaritiska det där va? *L*

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.