En lugn söndag och sista rapporten

När jag vaknade i morse trodde jag att jag skulle ha så ont i den gamla kroppen efter gårdagens cyklande att jag skulle få rulla ur sängen eller ringa efter en lyftkran. Men varken eller behövdes, jag skuttade upp som vanligt, dock mycket senare. Klockan var över nio innan jag var på fötterna. Nåväl, sen har jag bara tagit det lugnt. Gått på kattpromenad, lekt med foton i PS och suttit på gården. Och träningsvärken har börjat göra sig påmind i kväll…

Nästan hela dagen har jag haft Reine Brynolfsson i öronen som läser Stieg Larssons ”Män som hatar kvinnor”för mig. Jag tyckte inte att den började så bra och lyssnade om några ”sidor”i början. Nu vill jag bara höra mer och mer, men jag har ju min dagliga uppgift att blogga lite också. Så här kommer min slutgiltiga rapport om Lusses nya kattlåda…


Vit låda med små hål i botten och röd låda som samlar upp kiss-spånet.

Idén med den miljövänliga pelletslådan är mycket god och jag rekommenderar den varmt till kattungar som ska lära sig gå på lådan. Kolla denna länk där en liten kort film spelas upp så ser Du hur den fungerar. Jag ville verkligen att min käre Lusekatt skulle tycka detta var bra men det gör han inte och jag får lov att acceptera det. Jag var uppe tidigt i affären och köpte ny fräch sand åt honom och nu är ordningen återställd och jag ska kontakta PeeWee för att se om jag kan få tillbaka mina utlägg. Jag läste på deras sida att de har en sexveckors prövotid.

När jag blandat pellets i Lusses vanliga sandlåda har det funkat att gå där i, men det har ju gjort att det inte går att separera ”kiss-spånet”från sanden. Det har ju blandats med sanden. Och ju mer kiss-spån det blivit i sanden, ju äckligare har det ju blivit i lådan. När jag bytt till PeeWee-lådan har han vägrat att göra nåt i den, för när han krafsar i den kommer han ner till botten och den är ju som ett durkslag eller sil och inte trevlig att gå på. Så jag vet inte hur jag ska försöka lura honom.

Jag har varit rädd att han skulle göra sina behov på andra ställen och för några dagar sen trodde jag han kissat på hallgolvet. Jag såg att det såg blött ut, men kände på det och det var kladdigt och luktade inte kattkiss. Jag kom på att det stått en soppåse där som skulle ut i soptunnan och att den måste ha läckt. Idag såg jag en gulbrun fläck på trasmattan i köket och trodde först det var kaffe från termosen jag hade med på utlykten igår – men det luktade kattkiss… Det fick mig att gå direkt upp och köpa ny fin sand åt min Lussebulle!

Anmaja

4 comments
 1. Ojojoj Vet inte vem jag tycker mest synd om, dig eller Lusse. Attans också att han inte kan sköta sina toa-bestyr på nya lådan….klurar på något sätt, men han är kanske för gammal. Men du kan kanske hyra ut den och testa på annan kisse om det kan funka.
  Mätt och belåten är jag nu, har fått maten lagad, serverad (har dock tuggat själv) och köket uppröjt med disk och allt……..så gott. Nu en kopp kaffe innan nattens övningar ….liten suck
  Ha de´och suss gott. Natti natti fr M

 2. Jaa du… Det är svårt att ändra sin katts vanor och jag är säker på att han kissade på mattan i köket i ren protest. Bra att du återgick till det vanliga och jag hoppas du kan få pengarna tillbaka för ”nymodigheten”.

 3. I am happy like a dog………….jag behöver inte öppna kattpensionatet förrän senare i sommar/höst. Min dotter med familj reste inte till Skottland, som de tänkt. Lyckliga jag!

  Lussebullen har en snäll Mattis – förstår jag.

  Försona dig med katten och den gamla lådan, så är friden tillbaka för båda.

  Här i Stockholm är det verkligen riktig sommar i dag.
  Jag har varit på Skansen och vandrat i Linnés fotspår. otroligt välarrangerad utställning med Linnés resor inom Sverige som underlag. På Skansen finns ju alla gamla hus och trädgårdar, så man blev rikligen kulturellt belönad under vandringen.
  Ha dä! önskar elmyran från ett synnerligen somrigt Stockholm

 4. elmyran – Välkommen till min blogg! Förstår att Du smygläst ett tag om mina kattpelletsproblem. Så Du är lycklig när Du slipper ha katterna. *L* Det är inte jag. 😉 Lycklig som en hund? Jasså… Här är också sommar, helt underbart och jag tror folk har börjat ta sig ett dopp i Kalmarsund. Linné han är visst överallt – kanske jag också skulle se om jag kan gå i hans fotspår. Ha dä´ Du mä´!
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.