Cykel på Öland och mör


Vackert med stockrosor mot faluröd vägg.

Känner mig något mör i kroppen… åkte cykelbuss över till öland i dag, redan klockan åtta på lediga lördagen. *L* Fick stiga upp som vanlig jobbarvardag… Först åkte jag upp till årsmötet i Alvarsdals stugförening. Har inte varit med på det på många år nu och tyckte det skulle vara kul att kolla läget bara. Mest äldre folk eller i min egen ålder. Hon som köpte vår stuga för ca åtta år sen var inte med, men hon hade något styreleuppdrag. Jag stannade inte och fikade med dem efter mötet, utan cyklade runt i området och såg att fler tomter var bebyggda. Bara vi och några till har inte byggt än. Vi ska sälja tomten dyrt i stället tänkte vi! *L*


Röd näckros

Jag stannade ett par gånger och fikade kaffe som jag tagit med och åt stektaäggmackor och läste Barran som jag inte hann läsa hemma. Solen gassade inte precis, men det var skönt cykelväder. I Glömminge cyklade jag öster ut och sen söder och sen mot väst igen för att vara i Algutstrum halv fyra. Där var Monika, Marie och flera linedansare för att se när C och M vigdes. Det var så vackert sååå och det kommer alltid lite fukt i ögonen…


Hej hopp, här kommer jag i coola brillor… *L*

Jag hann gott och väl med cykelbussen hem igen vid halv sex. Hos Lussekatt var jag strax efter sex. Undrar vad han har hittat på idag?

Anmaja

4 comments
 1. Underbara bilder, det är inte ofta som man ser röda näckrosor!
  Vicke

 2. Vicke – Jag vet inte var röda näckrosor finns mer än just på Öland – i en liten, liten pöl. Jag tror att de nån gång är inplanterade där för länge sen och har lyckats överleva år från år. Vackra är de hur som!
  Anmaja

 3. Hej Anna
  Ja du är inte dålig på att cykla, du har min beundran. Funderar på om jag ska börja cyköa lite mer eller rättare sagt lite längre än det jag brukar*L* Du kan ju dra med mig…..Ja visst var C o M såååå fiiiina bara. Hoppas de tyckte om det som var i vårt paket. Är det inte så att röda näckrosor bara finns ”vilda” i Tiveden någonstans?? Ska visst finnas ett ställe till men det vet jag inte var det är just nu i skrivandes stund. Nu har halva gästantalet med hundar åkt …snyyft. Känns så ledsamt ju….De har två besök till att göra idag på vägen hemåt och några till tror jag innan de är hemma i norr någon gång i veckan. De andra två är kvar på Öland och dyker väl upp under dagen (tror jag). Lite tomt här hemma just nu, så jag vet inte vad jag ska göra. Ta mig en cykeltur?? mmm funderar på det en stund…Ha det gott ..vi ses imorgon om inte annat…Kram
  PS korrektur*L* ..lite stf lilte, hos istf hoss DS

 4. Monika – Jag är en hejare på att cykla ibland. Det var så skönt och en sån frihet att jag till och med ropade hej åt några hästar vid vägkanten. Jag som inte ens gillar hästar. 😉
  * Jo de röda näckrosorna finns nog från början där uppe i Tiveden eller Närke. Jag googlade för att läsa mer och då fick jag bara upp boktitlar som ”Tre röda näckrosor”. Så jag gav upp.
  * Lite tomt men också skönt när barn, hundar och andra besökare åker… 😉
  * Jess, vi ses i hamnen i morgon!
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.