Dans och svek, trodde han var död.

Dans i hamnen – härlig kväll! Jag kunde alla danserna under de första ca 45 minuterna och det var jättekul. Roligt när det funkar med originaldanser och slippa traggla alternativstegen. Men det är kul också om nån kan danser som vi inte dansat som alternativ hela kvällen. *L* Själv är jag urdålig på att komma på alternativ, men det finns alltid nån som kan. Marita och jag gick till glasskiosken och sen var vi bara uppe och dansade en liten stund till, en vals bland annat.

När jag kom hem satt inte Lussekatt på hallmattan och väntade som han gjort i nio fall av tio sen han kom till mig för två år sen. När han inte sitter där kommer han alltid skuttande, eller möjligtvis ligger han i sängen och tittar på mig ut i hallen. Det har aldrig hänt att han inte kommit direkt eller inom några sekunder… Förrän ikväll efter jag varit på dansen. Ingen Lussekatt syntes till så jag ropade så där fånigt: Min lille Lussegris var är Du? Lusse? Lussissussen? Var är Duuu? Gick runt i hela lägenheten, utom i salongen som alltid är stängd då han är ensam. Till slut förstod jag att han måste ligga under min säng och jag orkade inte gå ner på knä och se om han verkligen var där – och vid liv. 🙁 😉


Foto på Lusse som jag lekt med i PS

Fantasin sätter inga gränser för mig när jag är på det humöret… Han kanske låg där döööd? Kanske hade han fastnat, han brukade bara vara under sängen när han var mindre… Det är alltså rätt sällan numer som han kryper under där. Jag tänkte faktiskt en tanke också att han kanske spolat ner sig i sin nya toalett som han inte fattar att han ska använda precis som den med sand i. Bara jag vet att han inte kan spola ner sig där.

…och sen kom han trippande, strök sig mot mina ben och jag kände för första gången att han var en svikare. Men jag tror han tyckte det om mig, fast jag sagt att jag bara skulle ut en liten sväng å dansa…

Anmaja

4 comments
 1. Tack för din kommentar i min blogg.

  Vilket jättesött namn du har på din katt!

 2. Hej i det gråa vädret
  Ute och går, ja en del tillåter sig vad som helst *L* och kattstackarn får var inne igen….hmmar. Hur går det med hans toalettbestyr. Alla som kollar in här är ju nyfikna på detta. Jag tror att om den bara blir snyggt målad (kattpottan alltså) så gör han det som ska göras där i ren glädje. Ang döden så vet du väl om någon, att Lussen har ju 9 (nio)liv ju. Du kunde ju ha tagit lite godis och lockat med eller en stor kvast och svept till med under sängen *L* hihi. Återigen så tror jag att han också vill lära sig att dansa lite. Har idag knåpat med lite musik. Oj vad mycket sådant det finns. Det ena värre och bättre än det andra, det är bara att välja och det är inte lätt.
  Nu missar jag sommardeckaren igen, får nog ta och slå på videon till detta ikväll eftersom plikten kallar för natten.
  Får gratulera men jag har inte funnit något stavfel eller grammatiskt fel idag, så ska det se ut….fnissar.
  Ha det så gott och vi ses imorgon.
  Natti natti och kram

 3. Monika – Ja nu har min kattkarlslok gjort både stort och smått i nya toan, men bara i underdelen än. Jag har satt på den vita överdelen för att testa och täckt över den gamla lådan, så nu får vi se vad som händer…
  * Ja, ja – jag ska måla den! Glömde fråga Marita vad hon tror om färger. Jag har ”plastfärg” och kan tänka att det blir bra.
  * När han inte fanns nån stans så måste han bara vara under sängen och kvastskaftet fick därför stå. För var han död så hade han ju ändå åtta liv kvar – som i dataspelen va? 😉
  * Tror du han kan börja i nybörjarkursen till hösten?
  * Vad hittar Du för musik och var laddar Du ner – är det lagligt? Hmmm…
  * Vilken sommardeckare? Jag lyssnar just på Tretton steg av Ruth Rendell – Oj jag har en bok kvar som är Din. Ska se om jag kommer ihåg att ta med den i morgon och jag kommer gärna och åker bil med dej till flyget.
  * Så bra – inga fel!! 🙂
  Anmaja

 4. cookie – såg inte att Du skrivit då jag först var tvungen att godkänna Din kommentar, men det är bara första gången man skriver en kommentar som det är så. Kul att Du gillar mitt kattnamn, tack! 🙂
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.