Möhippa

I min ålder är det inte längre så vanligt med möhippor. De första åren då jag jobbade på barnkliniken ordnade vi många möhippor, men nu är det som sagt länge sen. Ibland ser jag möhippor och svensexor på stan och jag kan tycka att det går till överdrift ibland, men den jag var på i kväll innan hamndansen var lagom lugn och trevlig tycker jag. Jag hoppas och tror att den blivande bruden – här kallad C – också tyckte så?


Larmtorgsdans

Vi träffades som jag skrev i förra inlägget i en lokal på sjukhuset och C trodde det var för att gå igenom programmet för uppvisningen. Det började också så, men efter en liten stund tog Monika sin snusnäsduk och band den för C:s ögon och sa ”Lurad”. Sen rullade allt på med omklädning till brud i fina förklän och annat tjusigt. Fler kom in och vi klädde också om oss – till de neongröna t-tröjorna och hattar. Det blev premiär för min del i min röda hatt jag köpte på Silja–Linedance-kryssen i våras. Kändes väldigt snyggt med neongrönt och rött. *L*


Hamndans

Bindeln togs bort och vi tog C till Larmtorget där hon fick dansa några danser uppe på scenen och så gick vi vidare till Harrys och åt en sallad och drack valfritt. Det blev mer dans där och sen gick vi till hamnen där den blivande brudgummen – M – och H hade startat upp och där var dansen redan i full gång sen en halvtimme. Kvällen var rätt solig men blåsig och lite ljummen.

Jag lägger in några foton från kvällen och som vanligt gäller att de som inte vill vara med på bild får meddela mig det så jag tar bort fotot. Jag ska senare göra i ordning en sida med fler foton, som endast de invigda får se. *L*


Fotografen själv – med Buttricks-glasögon (med målade ögon).

Anmaja

12 comments
 1. Ja men tror du inte att hon blev lite glad?! Synd att ingen har bild på Mattias min när vi ”attakerade” Camilla så. Den va obetalbar.
  Kul att se dej igen!
  (har länkat till din sida så att fler kan hitta hit)Kramar

 2. Det blev hon! Och överraskad!

 3. Så bra att det blev en överraskning och vi var ju rättså snälla.
  Ja en bild på M i det läget hade suttit bra!
  Bra att det finns en länk till mig så att folk hittar hit! 🙂 ;-)!
  Anna

 4. Heeeeeeeej Ja nu är det segt i helga mig känns det som. Har sovit så där….och ska iväg igen. hade gärna sett Gösta men tyvärr orkar jag inte in till stan nu eftersom det snart börjar. Bilen är borta hos doktorn just nu dessutom och det är ju inte gratis …..hmmar, smakar det så kostar det ju eller hur?? Jaja kan bara skylla mig själv ….
  Gårdagen blev ju mycket lyckad tycker jag, har du kollat inlägget på hemsidan? JA det blev förhoppningsvis ett minne för livet. C var såååå fiiin. Kändes lite snopet att behöva ge sig av men är glad att vi fick ihop det som det blev och att så många kunde komma. Hoppas kvällen för dig och M blir trevlig idag också. Kram

 5. Monika – ”I helga mig” – är det ett nytt talesätt? 😉 *fniss*. Minns hur jobbigt det kunde vara mellan två nätter… eller tre… Skönt att slippa sånt nu. Gösta var bra! Marita och jag ska gå till Larmtorget varje tisdag o torsdag hela sommaren! Om vi kan och Du kan hänga med. Ikväll hade regnet sluta skvala, men det var kallt så in i norden!
  Gårdagen blev mycket lyckad. Jess, alla inblandade tyckte visst så också och det var ju bra. *L*
  Anmajaannan

 6. God morgon Anna
  Ja visst ”helga” = hela mig precis som yäna …..*L*. Man kan göra nya talesätt med sliriga fingrar eller hur? Men förklän….vaddå. Heter det inte Förkläden…..(förklädena i pl????)Vårt svenska språk bringar vi ur tiden verkar det som. Konstigt, att trots detta fattar vi ju vad som menas ..*L*
  Hade också velat vara och lyssnat på Gösta. Kan du uppdatera mig om vad det är för några som uppträder där under sommaren?…TACK!
  Kram

 7. Monika – Förklän, ja jag väntade på att Du skulle påpeka detta. 😉 Det är dock inget stavfel, bara en urholkning av vårt svenska språk. *L* Gösta var bra! Bild på honom kommer. Jag ska hålla Dej uppdaterad om kommande Larmtorgsevenemang. På torsdag är det Liverpool som spelar – ”ett av världens främsta Beatlesband”! De Du! Kan man inte missa – i morgon alltså.
  Anmaja

 8. Heeeej
  Vaken och har hämtar min lilla blåa igen osm varit hos ”doktorn” ….och det var en dyr behandling…. ja ja smakar det så kostar det ju……..jag bestämmer ju själv.
  Är ju inte hema på torsdag juuuuuuuuu …….grrrr. Hörde dem förra åter och de är ju bara så bra eller hur?
  Nu är det tvätteriet som gäller…..och att packa till helgen……..
  Aha är det urholkning det kallas *L*….M

 9. Monika – Den lilla blå får Du se till att hålla i god kondition så vill den nog vara i ditt våld… Din vård länge!
  Åker ni till High Chaparall redan i morgon? Eller ska Du ut på nåt annat kul som jag missat? 😉 Jaha då ska jag inte missa Liverpool iaf!
  Tvätteriet har kört här idag också. Jag funderar på att skaffa en liten kines som kunde sköta om´et åt mig, städa, laga mat och så… När kommer de???
  Anna

 10. Monika – Den lilla blå får Du se till att hålla i god kondition så vill den nog vara i ditt våld… Din vård länge!
  Åker ni till High Chaparall redan i morgon? Eller ska Du ut på nåt annat kul som jag missat? 😉 Jaha då ska jag inte missa Liverpool iaf!
  Tvätteriet har kört här idag också. Jag funderar på att skaffa en liten kines som kunde sköta om´et åt mig, städa, laga mat och så… När kommer de???
  Ja det är urholkning. *L*
  Anna

 11. Hej igen Ja jag ser att du är upptagen ju…. Vi kanske skulle ta och dela på kostnaden av en städhjälp *L* vore väl praktiskt eller hur? hihi. Eller så kanske Lussen kunna dresseras till att göra lite nytta. Han skulle ju kunna komma hit en dag i veckan och sköta om lite hos mig med …hahaha.
  Ja vi åker i morgon em till HC, så åter igen tyvärr kan jag inte vara med på Larmtorget men lyssna och titta åt mig med …Vi höres

 12. Himla kul ser ni ut och haft, och äntligen en bild på dej. Jag och en väninna har tänkt oss ner till Orrefors i slutet på juli tror det blir måndag och tisdag och då kanske vi ses på en dans, vi ska leta upp en dans tänkte vi.

  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.