Trampa ihjäl katten

Varför är han så tokig min katt att han springer som en galning runt benen på mig? Flera gånger har jag varit nära att trampa på honom och nån gång har jag gjort det! Han tror – tror jag – att det är jag som är dum mot honom fast det är hans eget fel. Tänk om jag skulle skada honom? Tänk om jag skulle trampa ihjäl honom? Hemsk tanke. Jag har ju tänkt ha honom till jag är cirkus 75…

Det sägs att innekatter kan bli uppåt 20 år och han föddes ju samma år som jag fyllt 55. Enkel matematik.

Fast jag tror ju inte att det går att trampa ihjäl honom förstås, jag lider mer av att inte kunna förklara. Vad tänker han egentligen när han far fram? ”Det är en djäkla stadsmatte jag fått, kunde jag inte fått vara kvar i Virserumsskogen? Blivit förvildad och kunnat gå vart jag ville och göra vad som föll mig in”? Kan det vara så illa?

Jag försöker ändå att tillgodose hans utebehov. Vi går numer dit han vill, utom mitt i vägen och in på andras gårdar. Och det innebär som många av er vet att vi kan bli stående vid en vägbrunn i 42 minuter. Eller som idag, men då fick jag lyfta honom därifrån efter 28 minuter. Han låg i en utblommad syrenhäck och jaaaeeaaeeaaamade ynkligt åt en gråspräcklig katt som morrade åt honom… Det är tur att det finns CD-böcker!

Anmaja

Pssst… Idag har jag lyft in texten i Word och fått stavningskontroll… Den tog inte kattjamandet, men annars var allt okej – MONIKA!!

6 comments
 1. Ahhhhaaa CD-bok, det ska jag komma ihåg 🙂
  Jaa det är en del katter som gör sådär, det gjorde min huskatt som numera bor hos exet… jag tror att det är ett uppmärksamhetsbehovstecken… (vilket fint ord jag fick till där :-))

  Vilken jättejättefin kattmugg.

  Nu ska jag fortsätta läsa när jag har inte gjort det tidigare vad jag kan minnas… iofs säger ju inte det så mycket;-)

 2. Hej Anna Tänk att vissa bara kan vara lediga i hela 3 dagar över midsommar. Ok jag ska inte klaga. Har ju hela 4 dagar !!!! nästa vecka men då är det ju inte helt ledigt. Då ska det dansas på HC……Å vad kul det ska bli. Måtte vädret bara bli bättre än det som ska bli denna helgen.
  Tror det är åska väg …..trycker i huvudet lite på mig.
  Har du kollat in Lisen…. Hon har fått fast jobb!!!! Å vad roligt för henne…..blev så glad för henne, vilket betyder att vi får dras med henne ett tag framöver……*L* vilket vi gör med glädje så klart.
  Vilket jobb du lägger ner, på att jag petat i rättstavning. Då blir det ju inget kvar att göra för mig ….*L* fnissar också.
  Dagens boktips..Camilla Läckberg, bara SÅ bra……Har hunnit med två och Katarina Ewerlöf som läser är också mycket bra
  Hej så länge fr Monika

 3. Hej igen
  Glömde ju att kommentera Lussens krumbukter. Han kanske behöver ha mera motion. Skaffa honom ett springhjul och koppla det på något sätt så du kan få ström till att ladda batterierna (vilka som). Då får han ju motion och du laddade batterier och han springer på samma ställe runt runt, då vet du var han är och riskerar inte att trampa på honom. Kanske kan finna på något annat ytterligare sätt att dra nytta av kissens energi..ska jag klura på något mera…….*L*???
  Eller kan det vara så enkelt att han vill lära sig att dansa line……ja det tror jag faktiskt. Så försök med Lindi shuffle, den är bara på 16 steg. Då kanske han är lite sysselsatt………hihihi
  Natti natti fr Monika

 4. MyyZz – CD-böcker finns på biblan och det är jättebra att ”läsa” på det sättet när Du gör lite tråkiga och långtråkiga saker, som att gå ut med katten och att stryka eller spela nåt evighetsspel i datorn. 😉 Ja det var både långt och fint det där ordet Du fick till! 🙂

  Monika – vissa personer är lediga 3 dgr över midsommar och vissa är lediga 4 dgr helgen därpå – sånt är livet! 😉 Åskan håller sig nog borta, men det kom ett skyfall nyss. Jättekul för Lisen och så får hon fortsätta dansa med oss!! Läckberg ligger i HD:n = håddisken/huvuddisken. Ska ta henne nästa gång, hon är bra. Vilken strålande idé! Det där med ekorrhjul för katter. Det skulle Du kunna ta patent på? He-hi-ha…
  Anmaja

 5. God middag Anna och Lusse
  Ja tänkt vad ideérna ploppar upp ibland. Vi kan kanske gemensamt innovera något till katten. Kanske det går att hitta på en maskin som stryker honom över ryggen och ta vara på elen som alstras. Visst är det väl så att katter är lite elektriska i pälsen……eller har jag drömt det?
  Nu känns det som det ska regna snart, tungt i luften. Hörde att Stockholm hade strålande väder…hmmm. Ska strax ta reda på hur det är i norr.
  Flädersaften är nu i alla fall fixad att dricka.
  Nu ska jag fixa lite musik ….hihii du vet till vad …Ha nu en skön midsommar och hoppas att vi inte behöer ses i helgen (låter hemskt men du vet vad jag menar)Kör försiktigt. Kram fr Monika

 6. Monika – Jag har fortsatt att tänka på det där katthjulet och jag tror vi kan nå stora framgångar med det. 😉 🙂 Vi får träffas över en sommardrink med fläder och spåna vidare. Hoppas att Din natt på jobbet var lugn. Min midsommarafton blev mycket trevlig hos Marita med man och jag ska strax sätta in ett par foton. Som chaffis för mitt värdpar fick jag tillgång till bilen så jag tog även en tur till doteran med man i Lindsdal innan jag åkte hem till kattan. Vid midnatt fick jag bege mig ut och hämta hem hyresvärden, med son o barnbarn – lagom glada i hatten.
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.