Sär skrivning

Smaka på orden… sär skrivning. Jag får krypningar under huden när jag läser det. Eller som min skribentvän elmyran skrev om stavfel, det är som ett eksem i hjärnan… Och här: ”En lång hårig sjuk sköterska låste in patientens värde saker i avdelningens kassa skåp”

Jag är bra på stavfel, men särskrivning får jag frossa av. Och det blir allt vanligare! Varför?

Igår skrev jag ordet ”Cosmichjälp”och jag såg själv att det såg lite roligt ut och kunda ha valt ”hjälp med Cosmic”i stället. Men jag ville inte det. *L* Min snabba och duktiga korrekturläsare påpekade detta genast och föreslog att skriva ordet isär, Cosmik hjälp. Uj, uj, nej, nej… Tackar för tipset, men nej. Tackar för stavfelspåpekanden, men inte särskrivningsförslag. Monika, vad tänkte Du på? Hi, hi, hi… Ta inte illa upp för all del – FORTSäTT PåPEKA! Vilka fel det än är – TACK kära Du!

Gillar Du att gå på museum? Inte? Jo, jag tänkte väl det! Vissa är kul och jag vet en sida som är nedlagd, egentligen, men finns kvar som ett museum brukar jag säga. Man kan fortfarande gå in och klicka sig runt på sidorna, men den uppdateras inte längre. Här: skrivihop.nu

Ha en bra dag – jag kanske återkommer i kväll.

Anmaja

2 comments
 1. God morgon på din lediga dag och dagen efter…..
  Jajaja till visst kan det var kul men mig stör det ju med både särskrivning eller ihopdragning ….heter motsatsen så och felstavning….hihihi
  och vaddåååååå MOINKA …..är det din särskrivning eller felstavat…….hmmmmar lite. Den stavningen har jag aldrig sett.
  Klurar om en stund på stranden nu men just nu kommer jag inte till skott (lite olikt mig)Behöver nog handla och fylla på min tomma frys nu.
  Hej då från en stackare som INTE ledig

 2. Monika – jag är HOPPLÖS på att inte SEEE!! Fast jag läser igenom tre-fyra gånger… Bra att Du inte blir arg när jag dessutom stavar Ditt personliga namn fel! Blev det stranden eller fyllde Du frysen? Jag har varit med kompis Anne o hennes söta dotter Stina och fikat – som jag blev bjuden på – på Söderport. Trevligt ställe som jag nog underskattat tidigare.
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.