Tack!

Ja, ett stort TACK för tålamod och väntan och alla kommentarer som jag inte besvarat, men läst allihop! Roligt att många tittar in och väntar på att jag ska skriva. Jag orkade inte igår när jag kom hem efter dagarna i Vagnhärad uppe i Sörmland. Vi hade verkligen jättetrevligt! Fint väder och god mat dessutom – vad kan jag mer begära? Det var kul att träffas igen och så var ju Vincy ny i gänget, i verkliga livet, inte på nätet.

Jag åkte Kustpilen, annat tåg och slutligen buss, under ca fyra timmar för att komma till Berits Jeriko. Där var så fint! Jag kände direkt hur det andades lugn och ro och installerade mig i ett rum ute i ett av de mindre husen. Den vita dörren på bilden.

Vi kom alla under eftermiddagen, lite olika tider. Medusa hade både hund och husvagn med så vi kunde alla få en egen sovplats i eget rum. Det är ju rättså skönt när man träffas så under ett par dagar, skönt att kunna vara lite för sig själv när man vill.

Lisen, våran Skribent-Lisen – inte Dance-Lisen som ni ju fattar, hade som förra året bra skrividéer och ämnen som vi alla försökte hålla oss till. Sen läste vi upp vad vi skrivit och kommenterade varandras alster. Det var bara korta skrivövningar så vi satt alltså inte i timmar med näsorna i blocken. Bla skulle vi skriva vilka drömmar vi hade som inte blivit uppfyllda och sen plocka ut en och skriva lite mer om den. Sen listade vi ”Livsavgörande händelser”och skrev lite mer om en av dem.

Vi skulle också hämta eller tänka på en riktigt liten sak och beskriva den och jag valde det lilla lilla ”flygparasollet”på en utblommad maskrosboll… Vi skrev också om färgen röd, men fick inte använda orden röd, färg och eld. En uppgift var att räkna upp, lista något med ord, motsatser, likheter och få en rytm när vi läste det. Skulle kunna handla om resan. Den här fick jag till, jag bara skrev, nästan utan att tänka…

Reseräkning
Planer och beslut
och biljettbokning och hämta ut
och tiden går och det går fort
och tvätta och stryka
och resväska och nessesär
och packa och packa om
och packa igen och trycka ihop
och hoppa på tåget och natur far förbi
och SJ-kaffe och påtår
och hembakt bulle och vatten
och perronger och tågbyten
och gå fel och åka hiss
och ranta i trappor och nytt tåg
och gammalt tåg och gammal buss
och sol i ögat och sol i sinnet
och så är jag framme och där står Berit!

Nu måste jag sova, men tack till er som kommenterat igen och förstås till alla Skribenterna för jättetrevliga dagar!

Anmaja

5 comments
 1. Vilken ljuvlig bild! Jag är säker på att du trivdes bakom den vita dörren. Ja, framför också förstås! Skrivövningar är säkert både roliga och nyttiga och din resevers var fin! Kul att du är hemma åter även om det inte blivit nån pratstund än. Tror att vi haft fullt upp var och en med sitt. Kanske finns det mer tid imorgon?

 2. Hej igen Anna
  Ja skriva det kan du ju …..har du testat att skriva en lite bok och vardagens händelser? Du skulle kunna kåsera om vad som helst tror jag och skulle du behöva korekturläsning så vet du ju vart du ska vända dig eller hur?……….fnissar.
  Nu är ordningen återställd när du är hemma igen. Skulle du iväg i helgen igen??
  Ska nu ta ett miniröj här hemma och sedan till min försörjningsplats dvs jobbet…..
  Kram fr Monika

 3. Kommenterar mera …..
  Glömde att säga att jag förstår att du haft det BARA så gott på din resa Det ser ju helt ljuvligt ut det lilla huset….vilken upplevelse du måtte ha haft..

 4. Hej! Tack för att du satte in den vackra bilden av ladan och ”personalrummen” ibland även kallad ateljén. Du såg kanske att det stod personal utanpå dörren? Där var ju tidigare en sadelmakares ateljé och vi kan inte enas i familjen om vad vi ska kalla huset för. Det finns mycket man kan vara oense om.

  Jag är jätteglad att träffen blev så bra, det känns lite osäkert före. När ni åkt allihop började vädret bli kallare och jag förmådde klippa allt gräset! Sedan blev det storm och mycket kallare och igår kväll satt jag med elementet på framför mig och jag gick upp och la mig tidigt redan vid 21. Läste och hade det bra ändå. Jag såg på min termometer som man kan se min-max-temp på att det varit endast 4 grader under natten. Vilken tur att ni slapp detta! Men idag är det fint igen och jag körde hem. Kram från Berit

 5. Dorinda – Ja det var skönt att få ett eget krypin, fast jag hade nog kunnat dela rum med nån annan också. Det behövdes ju inte nu när utrymmena räckte åt alla. Såg att Du ville skriva lite på MSN, men jag har pratat i telefon med ett par kompisar som jag var tvungen att ringa. Ang vägbeskrivning på Öland för Vinlotteri i morgon.

  Monika – Jag har funderat på att skriva böcker många gånger… Men förstås inte kommit till skott – korrektur vet jag ju var jag ska söka hjälp med! *L* Jess, jag ska iväg i helgen… Igen!

  Berit – Visst såg jag att jag fick ligga hos personalen, men jag gjorde tyvärr inte skäl för det. Ja, vi hjälptes väl åt alla… Jag förstår att Du är glad över att det var så trevligt, för innan kan man nästan få lite ågren. Men det var riktigt lyckat och maten smakade mums, det vi alla bidrog med. Jag förstår att Du trivs där! Det har blivit svalare här också och jag som hoppades kunna ligga ute i morgon. Men vi får väl se.

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.