Skribentträff och Fiskelycka

I morgon tar jag tåget vid kvart i elva mot Linköping, byter till Katrineholm och byter till Vingåker där Berit hämtar. Det är spännande att ses igen, men vi kommer förstås att sakna ”Snusmumrikan”som hoppat av. Istället har ”Vincy”hoppat på, så summan av kardemumman blir densamma så vitt jag vet. Berit, elmyran, lisen, Orvokky, Medusa, Vincy och så jag då. Två namn med liten begynnelsebokstav, ja.

Jag håller just på att baka ett stort matbröd att ta med mig och så har jag lämnat ett recept på ”Fiskelycka”som Berit handlat ingredienser till och som jag lagar när det blir middag en av dagarn. Vi ska sova där två nätter, i Berits sommarhus som hon kallar Jeriko. Jag vet inte hur nära det är till Håkan och Kenneths lilla stuga, men jag tänker nog slå dem en signal, ifall vi kans ses i Vingåker på onsdag innan jag ska åka med tåget hemåt igen.

Nån som inte visste vad Fiskelycka är? Här kommer receptet:

Fiskelycka

Fiskelycka med Kelda-sås

Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i portionsbitar och salta runt om. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll över såsen. Strö över basilika, ströbröd och ost. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 min. Servera med kokt ris blandat med fräst zucchini och vitlök – fast jag gillar kokt potatis och en GRöN-sallad till… Mina grönsallader består av bara GRöNA grönsaker…

600 g torskfilé –
jag varvar ibland med laxfiléer också
1 tsk salt
2 ½ dl Kelda tomat & paprikasås
½ dl hackad basilika
2 msk ströbröd
1 dl Gratella gratängost

Anmaja

1 comment
  1. Och var ligger vingåker???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.