Tåg och fotboll


Nyhavn

Jag som är så otroooligt ointresserad av fotboll blev plötsligt engagerad i matchen i Köpenhemn igår. Det var alltså EM-kvalmatch mellan Sveriga och Danmark och i och för sig säger det mig inte så mycket, men eftersom vi hamnade mitt i´et igår så var det lite spännande om jag säger så.


Skål på er!

Vi klev på tåget som åkte från Kalmar nollsju nollåtta, vädret såg lovande ut, men det blev sämre ju längre söderut vi kom. Men vi lyckades få ytterst lite regn på oss under hela dagen. Solen lös dock med sin frånvaro. Resan gick bra och vi hade trevligt, skrattade mycket och över huvud taget var det god stämning i hela tågvagnen. Där var många svenska supporters som skulle ner och se matchen. också. Att åka tåg, om jag slipper X2000, är en positiv och trevlig upplevelse tycker jag.


Kungens häst är inklädd i nån slags strumpa

I Malmö skulle vi av nån konstig anledning byta tåg… Men det visade sig att det bara var vagn vi skulle byta och det kändes lite fånigt och kaosaktigt. När vi kom till Köpenhemn hade vi ”frigång”och bestämde att vi skulle träffas vid ett och äta lunch ihop – om vi ville. Annars var det träff strax före nitton, vid tåget hem som gällde.


Vi åt i Nyavn – jättegott

Mycket folk på Ströget och glada tjo och tjim. Vi satte oss att titta på folk, tog varsin öl och bara njöt av atmosfären. Lunch åt vi i Nyhavn, jag åt gott bröd, kyckling o lite grönt. Det blev en skön dag när vi bara flanerade och tog det lugnt. Inget shoppande och ingen stress, bara skönt.


”Kongens Nytorv”

På ”Kongens Nytorv”, ja jag tror det heter så, där står en häst som staty med nån kungagubbe på och det är grönt och fint runt om. Just där hade de svenska supportsen samlats, de måste ha varit flera hundra blågula svenskar där, många tyvärr mer eller mindre nyktra. Vi gick runt och tittade och märkte av deras höga stämning och även ”hot mot de röda”som försökte ta sig in och sätta upp sin flagga på statyn. Där var redan flera svenska flaggor. Jag tänker på när jag var scout, då skulle vi hedra den svenska fanan och det fanns strikta regler, var finns de nu? Tiderna förändras på gott och ont…


Ummm… gott…

På hemväg kunde vi förstås inte låta bli att proppa i våra hörsnäckor för att lyssna på lite matchen som började när vi åkt en timma. Sverige gjorde 3-0 rätt snabbt och jag trodde att nu var det klart, men sen blev det snabbt 3-3 och plötsligt blev det bråk och matchen avblåstes och det slutade med att de dömde matchen till Sveriges vinst. Varför ska det bli bråk??? Så dj*drans OSPORTSLIGT!! Här är länk till nyheter och info om vad som hände.


På väg hem igen

Lussekatt blev så glad när jag kom hem strax efter 23 och hoppade och skuttade runt mina ben och jag höll på att trampa på honom – och då tittade han förebrående på MIG!!

Anmaja

Pssst – Om du inte vill vara med på bild, hör av Dej så tar jag bort den!

4 comments
 1. Du är då ute och rör på dig kan man säga! Jag längtar så efter Köpenhamn och speciellt nu på sommaren. Tidigare i mitt liv hörde en resa dit till varje år. Men då var jag också närmare, i Viken närmare bestämt. Härifrån Stockholm känns det väldigt avlägset. Nej nu blir det Vingåker som gäller, men medge, inte alls lika charmigt.

 2. Heeeeeeeej Anna Ja visst var det en trevlig resa vi gjorde. Blir hungrig nu när jag ser tallriken med den goda sandwichen vi åt. Föresten, vadå sandwich, det var ju som en hel middag. Gissa om jag fick undrande blickar på jobbet igår när jag sa att vi varit ett gäng i Köpenhamn. De flesta vet ju att mitt intresse för fotboll inte är så stort (dvs i det närmaste 0). Nu ska jag åka och handla…. jobbar i kväll.
  PS. Justering till StRöget…*l*
  Tack för ditt dokumenterande av vår resa. Hoppas få se flera bilder (privat)

 3. Hej Anna, jag blir hungrig vasrje gång jag har tittat på bilderna med eran mat. Det ser verkligen gott ut. Maten som vi tog var inte särkilt god inte till det dyra priset, men det är smällar man får ta kram Marie

 4. Berit – Ja här är det full rulle… Men ibland ligger jag bara o stirrar i taket, med en bok i öronen. *L* Att åka till Danmark minner mig om 70-tal och dåvarande mannen i mitt liv. Vi var också där flera somrar. Det ska bli kul att se Ditt Vingåker! Redan på måndag ju!!

  Monika – Ja det var trevligt med en tågtripp. Ströget och inget annat! Tack. Jag får skylla på att jag letade efter ett danskt ö och skabblade väl till det… Fler bilder har jag nog inte. Jag delitade bort de jag inte ville spara. Sånt är livet med en digitalkamera. Har Du hittat nån än?

  Marie – Vad synd att ni inte var lika nöjda med maten som vi var och att vi inte kunde sitta tillsammans allihop. Nästa gång vi åker kanske det inte är en så stor fotbollsmatch samtidigt.

  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.