Drottning Margaretaloppet


Drottning Margareta 1353 – 1412

Då var det dags igen dåDrottning Margaretaloppet! 5 km gå, lunka eller löpa med en massa andra tjejer! Tolfte året, trettonde gången! Jag har varit med på ett hörn på ett eller annat sätt i många år. Höll i anmälningarna i alla år på jobbet fram till och med 2005 fast jag inte ens var med i loppet de senare åren. Från början betalade kliniken och vi kunde vara uppåt 20-25 stycken nån gång, men sen minskade antalet i takt med att kliniken bara betalade halva summan och sen inget.


Stavgång

Förra året hoppade jag av och gick i stället med Ostkantens gäng och så blir det även i år. Vi är 44 anmälda och vi har fått en fruktansvärt ful t-tröja med vår ostlogga på… Tröjan är illande neongrön! Men då kommer vi att synas.


En man med i tjejloppet? Okej då!

Vädret i dag är PRECIS så ostadigt som det brukar denna sista onsdag i maj! Alltid har det varit kallt efter flera fina, varma och soliga dagar. Ofta har det regnat. Men ofta har det också klarnat upp till klockan nitton och det är nog sällan det har regnat på själva loppet. Men oj vad kallt det brukat vara i väntan på att alla ens kompisar ska ha gått i mål och sen när vi delat på ”pick-nick-kassarna”i gräset utanför Kalmar slott. Hujeda mig…


Men ingen skidåkare??

Idag ser det grått ut på himlen, men lite ljusare nu än på morgonen. Bara att hoppas på uppehåll. Jag har kollat av alla väderkanaler jag vet på Internet. Den jag brukar titta på och som uppdaterar ofta är www.msn.vader och där visar det på sol och upp till 26 grader idag! Men något sämre till kvällen. Blir det så får vi verkligen vara nöjda.


Hon springer – det gör inte jag

Det här med klädseln blir ett sorgligt kapitel när man som jag går upp i vikt i stället för ner. T-tröjan i all ära men jag gillar inte strypkänslan när jag har kläder som går så högt upp i halsen. Hade tänkt göra nåt åt det, ringat ur, men det får nog vara. Om jag inte får ett ryck senare. Blir det risk för regn är det regnkläder som gäller och jag har ju mitt regnställ, men det blir ju så varmt att gå i. För springer gör jag ju inte längre. Har tyvärr inte kunnat de senaste sju åren, inte på detta årtusendet. Nej det blir gångskor och stavar för min del.

Anmaja

5 comments
 1. Hur gick det med stavgången? Kom du bland de 44 bästa? 😉

 2. Dorinda – Ha, ha, rapport kommer, bara jag hinner fixa fotona. Jag vill ju visa hur snygga vi var i tröjorna! 🙂
  Anna

 3. Anna Tycker du verkligen tröjorna var såååå snygga att de ska visas ut för stora allmänheten ….?? Ja vi syntes ju om inte annat. Nästa år blir de neoncerisefärgade eller hur? hihihi……..
  Nu ska jag ta en macka jag micrat lite och lagt på grönmögelost och tomat på ……mums.
  Till Dorinda Jag tror att Anna var den som vär bäst och först med stavar……eller hur Anna?
  Kram fr Monika

 4. Monika – Visst blir det perfekt med neoncerisfärgade tröjor. Kanske ett illneongrönfärgat tryck på?? Om jag nu varken var först, eller bäst eller sist så hade jag i alla fall de mest omatchade kläderna? Låter gott med grönmögelosten… 😉
  Anmaja

 5. Jo jag skulle gärna vilja se dig i regnstället som är på bilden, för det är väl så det ser ut?????eller ……hihihi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.