Mors Dag


Lånat bilden här
Idag är det Mors Dag, som vi inte firar så där väldigt noga. Något år mer, annat år mindre. Ibland inte alls. Idag vaknade jag av att ett MSN plingade in redan vid halv åtta. Att datorn var på var för att jag hade veckostädning under natten vilket innebär att jag kör Panda o skannar datorn från olovliga gäster. Min nyfikenhet var stor och jag steg därför upp och kollade att det faktiskt var som jag trodde. Jonasson var uppe med Oscar och passade på att skriva Grattis till morsan. Emma ringde igår och undrade om det är okej att hon och Lisa kommer en stund i morgon i stället för idag, då hon jobbar hela dagen och ska firas själv av sina söner i kväll. Helt okej förstås, jag hade dessutom glömt att det var Mors Dag idag. Tänkte på det för några dagar sen, men sen föll det i glömska. Pingst känns konstigt också, den är ju en dag kortare. Tycker de kunde tagit bort Annandag Jul i stället – som är som en helt vanlig vardag ändå.

På Wikipedia står att läsa:

Dagen introducerades i Philadelphia 1905 av amerikanskan Ann Jarvis för att på årsdagen av hennes egen mors, Anna Jarvis, bortgång hedra dennas minne, och spreds till Europa, först till Storbritannien och sedan till Skandinavien. I Sverige firade man mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Eget tillägg: Hon dog året efter. Ann Jarvis och särsklit Anna Jarvis får mig att associera till… mig! *L*


Anmaja

2 comments
  1. Ja så har det varit mors dag igen. Jocke ringde faktiskt och gratulerade. Inte illa. Det var intressant det du skrev om hur firandet av dagen startade. Hur går det med röjandet? En halvmeter papper kvar? 😉

  2. Dorinda – Kul att se Dig här igen. Kul att Jocke ringde o grattade, min son han messade ju ”bara” men det kändes väl okej ockå… 😉 Emma o Lisa har varit här idag och jag fick fika och present, alldeles för mycket. Ikväll kommer festkommittén för Ostkantens 5-årsjubileum och jag har bakat ett bröd men jag tror inte det blev så bra. Får kanske gå upp o köpa också… Röjandet är nästan klart, ett par småhögar papper i köket kvar…
    Är trött o ska ta ett värkpiller o vila en stund. Vi hörs!
    Kram – A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.