Håkan

Hur har jag kunnat missa Håkan? Det är Monika som fått mig att öppna ögonen… nej, jag menar öronen för Håkan. Jag fick låna en hel hög med CD:böcker häromdagen av henne. Bland andra ”Människa utan hund”av Håkan Nesser. Jag har väl sneglat lite på hans böcker tidigare, men det har inte varit nåt som lockat mig – varför vet jag inte. Men denna är så bra och det är han själv som läser den. På två dagar har jag lyssnat igenom fem skivor och det är ca tre-fyra mer än normalt för mig.

Det är så bra att hitta en författare jag gillar och sen ”läsa” många av samma tycker jag. När författaren själv läst in sin egen bok blir det ofta mycket bra, fast jag har lyssnat på Karin Fossums böcker och där har det varit andra som läst och det har varit helt okej också. Det bästa är när det går att lägga in en hel bok i mp3-spelaren, men oftast använder jag skivorna som de är och byter efter ca 70 min som är en vanlig längd på en skiva.

Nu har jag stoppat in CD nr sex…
Intresseklubben noterar?

Anmaja

4 comments
 1. Håkan Nesser läste jag allt av under en sommar för några år sedan. Lånade på biblioteket i Vingåker som är ett jättebra bibliotek! Hans serie om Van Veeteren i den fiktiva staden som inte finns på riktigt men som jag skulle kunna hitta i ändå, börjar med ”Det grovmaskiga nätet” och när du börjar då är du fast. Den ena boken efter den andra följer…

 2. God Morgon och noterat detta…….
  Ja det var ju det jag sa om Nesser, bara sååå bra ju. Har några vanliga böcker med om du vill låna. Ett annat bra tips är Marie Jungstedt, hennes böcker kan också ge skavsår i öronen för man vill inte sluta lyssna. Tror du det är ohälsosamt att ha lurar i öronen och lyssna så mycket??? Är det Fossum som skriver om kommisarien i Norge, har glömt hans namn.
  Vill nu hem och sussa tills vi ses i em…..natti snart fr Monik

 3. Berit – Nu har jag hört många som älskar Nessers böcker, men jag förstår inte hur de bara kan ha gått mig förbi tidigare och finns det bara CD på Van Veeteren så ska jag lyssna på alla dem också.

  Monika – Bra att Du noterat detta. *L* Vanliga böcker är jag jättedålig på att läsa, vet inte varför, för förut så läste jag jämt, om än rätt sakta. Men om jag ändrar mig så lånar jag gärna av Dej. Marie Jungstedt tror jag inte jag hört talas om…? Att det skulle vara ohälsosamt med dessa proppar i öronen har jag funderat på. När jag köpt min första freestyle som man lyssnade på kassetter i förr i världen, så fick i alla fall jag min första öroninflammation (vid 34 år ålder). Så visst är det ohälsosamt! 😉

  Anna

 4. En superförfattare är det har nog läst allt med honom skulle jag tro. Kul att du gillar honom med.

  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.