Gröna Balkonger

När jag såg den här annonsen i juni 2003 blev jag lite nyfiken och cyklade iväg för att kolla vad det var. Det samlades ett 20 tal tjejer, kvinnor, damer, i olika åldrar från lägenheterna runt Kvartershuset i Djurängen där vi träffades och som sen blev vår träffpunkt framöver. Några kom som jag från andra delar av stan också.. Det var ett par från Stockholm som pratade sig varma för föreningen som fanns där uppe hos dem. Vi var några som blev intresserade att bilda styrelse för ”Föreningen Gröna Balkonger i Kalmar” så det gjordes där direkt och jag halkade in som på ett bananskal…

Jag har aldrig haft gröna fingrar, inte vårdat mina växter som DE vill skötas – de har levt på MINA vilkor, annars har de åkt på komposten… Att jag ställde upp var egentligen bara för att jag kände mig utled och uttråkad. Ville göra nåt nytt och så blev jag kassör och startade upp hemsidan i denna förening! *L* Och mina hallonplantor gav skörd redan första året, inte så jag kunde sälja på torget, men jag fick i alla fall en näve om dagen.

Vi förblev bara ett 20-tal medlemmar och det ökade aldrig till andra bostadsområden. Kanske var vi dåliga på att visa upp oss, fast vi gjorde vad vi kunde på olika evenemang och träffar. Bla så skrev krönikören Helene Ljung ett par gånger ett par större grejer om oss i Barometern. Jag tycker att det var trevligt att träffas i vår lilla grupp och vi gjorde en liten tripp till Skåne och andra kortare utflykter. Mitt intresse för växter ökade inte men jag hade ett par fina växtår på min balkong – innan Lussekatt kom 2005.

Själv hoppade jag då av, efter två år, och jag var medlem ytterligare ett år efter jag lämnat från mig kassan. Föreningen har nog haltat fram under förra året och eftersom jag tycker det är trist att ha en hemsida som inte uppdateras, så tänker jag förmodligen inom en snar framtid lägga ner den. Så passa på NU att gå in och titta där!

Anmaja

Pssst… Har jag glömt att önska en GLAD PåSK? Klicka här.

7 comments
 1. Hej Anna
  Tja vaddå vara ledig i påsk. Cosmicvärlden kräver ju sitt, i alla fall på mitt jobb som du vet. Har gått ganska så bra. I´nga större katatstrofer utan att vi klarat av dem själva………skönt ju. Har i alla fall varit ute på promenad också med talbok i öronen. Just nu Kains bok. Ett tips är viveka Lärns Vi se vid röda sten, hon läser själv, bara så kul att lyssna på. Får inte upp bilden som du satt in ovan…..??
  Ska nu snart till jobbet. Synd att det inteär dans denna veckan men det är träning på söndag……
  Hej fr Monika

 2. Glad påsk på ej me (även om den nu snart är över)
  Låter lite synd att eran ”förening” försvinner….. Men de e svårt att få sånt att vara…
  Kram kram

 3. Monika – jag har gjort mitt vad gäller att jobba helger i och med att jag valt att jobba på mottagning, sörru! Sk*tbra! Skönt att ni reder ut era eventuella problem i Cosmicens värld. Duktiga ni är. *L*

  Viveka Lärn är härlig att lyssna på och boken Du rekommenderar har jag lyssnat på för ett tag sen. Just nu har jag lyssnat på ”Utan eko” av Anne Holt och idag började jag på Karin Fossums ”Den som fruktar vargen”. Jag kan inte gå på kattpromenad utan propparna i öronen, det blir bara för långsamt och trist utan.

  Lisen – Ja vår förening går i graven, skulle jag tro och själv hoppade jag ju av så på över ett år har jag inte ens varit stödjande medlem…

  Nu längtar vi efter att dansa igen!

  Anmaja

 4. Ja vill också dansa. Va ju inte längesen för min del men finge ja skulle ja dansa varje stund.
  Nu finns de film på gigolo när b la ja dansar den.

  http://www.youtube.com/watch?v=49DIoTyKyNs

  Om ni är intresserade.
  Kram kram

 5. Synd med föreningen, en sådan skulle jag vilja ha här men ENDAST vara medlem, verkar ju jättekul. Men kan tänka att det är svårt att få en sådan förening överleva.
  Dans igen, har väl i stort sett dansat hela påsken och blir nog lite idag igen skulle jag tro, sedan är det äntligen kurs på söndag igen och då blir det utlärning av Pon de Replay.
  Kram

 6. Lisen – Den ser härlig ut Din dans och jag hoppas kunna lära mig den snart! Har just tittat på filmen. Det är jättekul att få dessa snuttar och roligt att det är så enkelt att sätta in dem för visning – över hela världen! *L*

  Maria – Visst är det synd med föreningar som läggs ned och inte funkar. Men folk har så mycket för sig och hinner väl inte. Föreningen Gröna Balkonger i Stockholm tror jag har hundratalet medlemmar, men det är ju en större stad än Kalmar.

  Så Du har dansat nästan hela påsken – det har inte jag så jag ser fram mot söndag då vi har träningsdans och nästa måndag är det kurs igen och sen veckan därpå är det SILJA-LINEDANCE-KRYSSEN!!!

  Anna

 7. Jag är så avis på dig som ska på Silja kryssningen, det skulle jag så gärna vilja med. Men men får bli en annan gång då ekonomi tillåter.
  Kram och ha så kul på båten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.