Keramikträff


Svartbränning Värsnäs 2004

Har varit hos Emma tillsammans med Marita och åsa i kväll. Vi åt varma mackor och tittade på hennes fina vindsvåning. Skönt att äntligen denna träff blivit av. Vi har bla pratat om vår verkstads framtid. Det känns ljust och bra tycker jag och det är vi nog eniga om. Har gjort upp en del om hur vi ska göra till hösten och skrivit avtal om ugnen vi köpte tillsammans vid årsskiftet av Graciela som har flyttat, men har kvar sin plats i verkstan tills vidare.

Vi pratade även om att träffas mer och kanske det kan bli av att svartbränna till våren? Vi gjorde det inte i våras, men både året innan och 2004. Kul om det kan bli av igen. Bara att sova ute i vindskydd är ju härligt!

Anmaja

2 comments
 1. Låter kul me eran keramik. Ja gick ”kermaikkurs” när ja bodde hemma. Ja o min mamma gick tillsammans några terminer men ja tror att hon som ordnade kurserna lärde sej mer av min mamma o mej än tvärt om. Inte den bästa kursen…
  Kan du förklara för mej vad svartbränna är för ngt? har de ngt med att göra att man bränner i en grop eller annat i marken???
  Kramar

 2. Lisen – Keramiken är verklilgen jättekul när det funkar, när inspirationen faller på och det kommer den att göra snart – känner jag på mig. *L*

  Att svartbränna går att göra i en grop, i en tunna eller i en eldstad som vi gjorde på Värsnäs två vårar i rad – 2004 0 2005, sen blev det inte förra året… Det blir sotsvart och jättefint!

  Så Du har startat med keramik, men övergått till glas?

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.