Sommartid och våffeldagen

Jag har gått runt och ställt om klockorna redan, för vem orkar vara uppe till noll två?? Ja inte jag i alla fall. *L* Undrar om tiden i bloggen ändras per automatik. Jag tror den gör det i själva datorn och kanske i videon också så dem har jag väntat med. Fattar inte hur folk har svårt att fatta om klockan ska fram eller bak en timme. Jag brukar tipsa om den gamla tradiga ramsan:

På våren ser Du FRAM mot sommaren och ställer FRAM klockan.
På hösten ser Du BAK mot sommaren och vrider BAK klockan.

Fast jag ser ju fram mot HöSTEN när sommaren är över… *L* Men jag brukar fixa klockan ändå. Jag drar mig bara till minnes då jag fyllde 35 år och hade 3-5-årskalas med maskerad. Alla utklädda till småbarn och festen gick av stapeln just denna kväll och natt. Kusin Vitamin tyckte inte det var bra att vi blev snuvade på en timme när det var fest. Så när hon året efter fyllde 40 så inföll hennes fest just den tid vi skulle ställa tillbaka klockorna och hon sa: ”Jag bjuder på en timme extra”

I morgon kommer Anne med familj och jag ska bjuda på våfflor eftersom det är våffeldagen då. Jag har bjudit dem redan klockan tolv för på eftermiddagen ska jag på festkommittémöte inför Ostkantens femårsjubileum. Eftersom jag inte vet om Stina kommer med har jag tänkt att ta det säkra före det osäkra och bjuda på laktosfria våfflor. Jag hittade ett recept www.oatly.com som jag tänker testa – här är receptet:

Våfflor
Till 4 personer

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
6 dl Oatly Havredryck
2 msk smält margarin

Så här gör du:

1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor skål och rör sedan i äggen.
2. Tillsätt havredryck och smält margarin och blanda till en jämn smet.
3. Smöra och hetta upp våffeljärnet.
4. Häll i våffelsmeten, så att den täcker till 2 cm från kanterna och grädda ett par minuter.
5. Servera med exempelvis färsk frukt eller grädde och sylt.

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.