Rund under hatten…

Snurrig i bollen, rund under foten, glad i hatten… Jag försöker att skriva nyktert utan stavfel och hoppas att det lyckas. Jag har varit på så kallad vinprovning och det blev även nåt gott till kaffet av varierade sorter. Vi har varit på öland, i Färjestaden, hos Björn och Eeva. Alla kunde komma utom Henrik, Agneta och Lillen så vi var bara tio i kväll – förutom värdfolket; Annika o Reino, Helen o Micke, Annika o Thure, Anne och jag. Björn hade lagat en jättegod gryta med allsköns gott i och fläskfilé som bas. Efter blev det gino – frukt med vit choklad i ugnen och glass till.

Tänk att vi hållit på att vinprova i cirka elva år och vad har vi lärt oss? Skvatt inget om jag går till mig själv bara. Jag sa redan från början att jag dricker gärna med måtta, men är inte intresserad av druvor, vindistrikt, och vilket land vinet kommer från. Jag har oftast svårt för att känna om vinet doftar hallon, lakrist eller la´gård. Jag känner om det doftar gott eller inte. Jag kan heller inte känna vad det smakar – jordigt, vanilj eller lingon. Jag kan bara säga om det faller mig i smaken eller inte. Jag ser oftast om det är rött, rödlila eller blårött, men inte alltid.

Jag ser våra ”så kallade vinprovarkvällar”som ett sätt att träffas, jag tror de andra gör så också. Det hade nog inte blivit av, runnit ut i sanden, om vi inte haft en ”anledning”till våra träffar. Det började nån gång under senvintern 1996 och då var vi inte så många, men under åren har Anne träffat Henrik, Annika träffat Reino, Björn träffat Eeva och nu senast i raden Helen träffat Micke. Ja jag träffade en man 2000 och det varade ett par år, men när han snurrade runt med andra damer tyckte jag att det räckte och vi har inte längre nån kontakt. Vi är därmed sex par och så jag – men vänta bara, snart har jag nog fångat en karl i mina garn igen. *L*

Vi träffas ungefär varannan månad och fixar mat och tre olika sorters vin och så har vi bara så trevligt vi kan och det vill inte säga lite. För vi har jättetrevligt! Nästa träff blir hos Helen och Micke i maj, själv ska jag ställa till med träff framåt hösten och jag funderar redan på vad jag ska laga till… Kommer alla så blir det mycket att fixa, men det är kul när alla kommer. Jag lurar på nåt gott bröd, en mustig soppa och nåt fruktigt, som ikväll, efter. Vi får se!

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.