Goda vänner

Goda vänner är bra att ha och jag tror lite på att om jag själv är en god vän så får jag goda vänner… Kan det ligga nåt i det? är jag inte själv hygglig så vill ingen vara vän med mig. Jo så är det nog. Det finns vänner som är ”godare”än andra och då menar jag inte sett ur en kannibals synvinkel som äter dem. Nej jag tänker på Anne med familj, Anne som jag träffar nästan varje vecka och som är en riktigt god människa. Jag kom just hem efter att ha delat deras torsdagsmiddag med dem, en mycket god middag som bestod av utrensning från frysen. Ett ihopplock till en härligt god gryta och avocadosallad till. Anne hällde flytande honung, balsamvinäger och citronolivolja över avocado, fårost och svarta oliver. Mums filibaba! Jag tror inte jag själv hade blandat den dressingen, hade inte trott att den blandningen skulle kunna bli en sån smaksensation. Men det blev det.

Man ska vara rädd om sina vänner och jag hoppas att jag är det. Man får lov att bjuda till själv också, men ikväll var det bara de som bjöd och jag fick med resterna hem eftersom det var en så lagom portion för en som blev över. Gott, gott blir det att äta i helgen, eller varför inte ta med till jobbet på mådag när vi har arbetslunchmöte?

Anmaja

6 comments
 1. Dessa vänner ska man vara rädd om de är få. Men visst är det som du skriver, man får det man ger.

  Kram

 2. Visst ska man vara rädd om sina vänner.
  Man måste ge lite ibland annars försvinner dom riktigt snabbt. Men tänk…. De finns dom som står emot de mesta.
  (den där salladen lät riktigt god)
  Ja funderade lite på. Ska du på nybros öppna dans den 24 mars?
  Kramar

 3. Maria och Lisen – tack för att ni läser min blogg, jag läser era men är dålig att kommentera. Ska försöka bättra mig. 😉

  Att vara mot andra som jag själv vill bli behandlad är ett gammalt ordstäv som passar fortfarande.

  Ja pröva den salladen! Det var dressingen som gjorde den!

  Har inte funderat på om jag ska på dansen på lördag, men jag tror inte det. Kanske Du kommer nån gång till Kalmar och ger Dej till känna? 🙂

  Anmaja

 4. Klart vi (iaf ja) kollar din blogg. De e lite kul att Maria hittade dej iom att ja faktiskt dansar med samma förening. Men ändå kan ja inte komma på vem du e. Frustrerande måste ja säga att de e. Vi pratade om dej senast idag (ja o maria dansade lite, står om de på både hennes o min blogg) men ja kommer inte på de. Men de visar sej.
  ja tror att du fattade mej lite fel. De e inte nu imorn den 24 som de e dans utan 24 mars. Alliansendansen tror ja att dom kallar den. Det är annie som är musikansvarig. Vore kul om du kunde komma och dra med dej en drös med folk. Så ja får se vem du e.
  ta de nu lungt i helgen o koppla av.
  Kramar Lisen

 5. Glöm inte ketchupen!

 6. Lisen – vi kommer nog på vem den andra är så snart Du kommer till Kalmar för det är sällan jag hänger med på danser runtomkring. Men jag har för tredje året anmält mig till Silja-Linedance-Kryssen den 22 april och så blir det väl ev Böda till hösten. Jo jag kom på sen att Du menade 24 mars, när jag tänkte vidare på det och vi får väl se hur många som kommer. Jag vet att de hyrt en buss till Dackebygdens Linedancers lördag den 3 mars, men då kan jag ine komma.

  Att känna igen mig i den hela massan som dansar är inte lätt – överviktig medelålders kvinna… 😉 🙂

  Andreas – Ketchupen? Den skulle mögla om jag köpte nån, det är bättre med tomatpuré – den är inte så söt, bara god koncentrerad tomatsmak! 🙂

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.