Dans

Har varit på dansen i kväll. Jag går på två kurser i år, dels min egen på den nivå jag är och dels nybörjarkursen termin två. Den senare har jag varit på i kväll och den är nästan roligast eftersom det bara är repetition. Man blir så glad av dansen! Det är varierad musik och man måste vara skärp i både knopp och kropp för att hänga med. Nu ser vi väl inte riktigt ut som på bilden här över, men det påminner ändå lite om linedance. Det är inget krav på klädsel, ålder, kön – fast jag har ännu inte sett så många killar och då särskilt inte nån i Supermandräkt. *L*

Jag skulle vilja filma danser så jag kan se stegen och träna hemma, eller bara sitta och titta och njuta av musiken och rörelsen. Det är annars svårt att träna själv, men jag försöker att tänka på stegen under veckan så att de sitter kvar till nästa kurstillfälle. Jag tog två filmsnuttar i somras på bryggan i gästhamnen. Den ena är ”Can I Have This Dance”? Och den är sååå braaa!! Jag har tittat på den massor av gånger, men tyvärr så har vi bara lärt oss den för nåt år sen och sen inte dansat den fler gånger. Ofta blir det att vi tragglar några jättemycket medan vissa bara lärs ut och sen glöms bort. Det är synd när man har några favoriter.

På träningsdanserna på vissa söndagar inne på IOGT-lokalen får vi ju ge förslg på danser och det är jättebra. Då kan det ibland dyka upp nån sån där gammal glömd dans.

Vill Du se den där filmen jag skrev om här över så finns den här och skrolla en liten bit ner på sidan så hittar Du den. Det tar ibland väldigt lång tid att få upp bilden och ljudet. Jag måste lära mig lägga ut filmer på ett ”lättare”sätt.

Anmaja

2 comments
 1. Jag sökte på linedance och fann dej, skitkul att du svara. Kan du inte lägga in mej som favvis för jag hittar inte hur jag lägger till dej i min blogg som favvis.
  Nä tyvärr så ingen kryssning för min del, har inte råd med det är ett gäng från oss som ska åka, ska börja spara och åka nästa år tänkte jag. Det är så himla mycket dans just nu, vi har fest, workshop, wargstampen, Stockholms cup, Ransberg mm pengarna ryker.
  Detta är lite lustigt att du är ifrån Kalmar, jag har en vännina som har sin ”styvdotter” som dansar linedance och hon läser i Orrefors tror jag, hon ringde mej idag och sa att hon dansar med ett gäng i från Kalmar, kan det vara ni det tro ? Vore jättekul att fortsätta ha kontakten med dig så du får gärna maila och hur får jag dej till min favvis i bloggen tro.
  Kram Maria

 2. Tvungen att lägga till en sak, såg lite bilder från Nybro och därifrån har jag fått några anmälningar till vår workshop i Mariestad så är jättenyfiken på om Lisen som hon heter dansar hos er, himla lustigt detta.

  Hör av dej, vi kan ju byta danser, ideéer mm. Här är vår hemsida http://hem.fyristorg.com/mld/

  Kram igen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.