Sjukt

Vad är en liten förkylning mot cancer i levern?

I fredags var jag bjuden hem till Anne och hennes familj på middag, men på eftermiddagen ringde hon och ville skjuta upp till lördagen då hon kände sig lite dålig i magen. Själv började jag också känna mig lite krasslig framåt kvällen, med huvudvärk och ont i halsen. Så när Anne ringde igen på lördag förmiddag så fick jag säga att jag var frusen, snorig och inte alls mådde bra. Jag känner mig fortfarande inte helt kurant, går här och sjavar i myskläder, oduschad och allmänt icke-fräsch…

Vad har jag för rätt att gnälla när jag jämför med vad K just nu genomgår? I fredags fick han besked att hans cancer inte går att bota, det finns inga förbättrande behandlingar, bara väntan… Det kan gå år och de kan inte säga nåt. Inte göra nåt. Fy fasiken, han är ju bara lite över sextio och kunde ha många år till framöver tillsammans med H. Vad jag förstod så var det en variant med mycket långsamt förlopp och troligtvis har han haft cancern i många år. Han har ännu inga symptom och vet inte när de kommer.

Vore det bättre att veta vad man har att vänta? För visst är vår tid redan i förväg utstakad och uppmätt? Eller?

Anmaja

3 comments
  1. Ja du, om våra dagar är utstakade och uppmätta i förväg. Det vet vi så lite om. I bibeln står att våra dagar är räknade, liksom hårstråna på våra huvuden. Om det stämmer eller inte vete gudarna. Och hur blir det då för de skalliga?

  2. Dorinda – jag blir så glad att Du läser hela min blogg, inte bara då och då. Det har vi ju nyss ”chattat” på MSN om men jag vill skriva det här också.

    Läser Du bibeln? Jag måste säga att jag är dålig på det… Är ju inget tvång för en trolös som jag, men jag skulle vilja – nån gång – plöja igenom den. Kanske den finns som CD-bok nu?

    Anmaja

  3. Nej du, jag är ingen flitig bibelläsare men nya testamentet har jag läst även om det var längesen. Det skymmer på här så jag får passa på att önska dig en trevlig kväll. Förresten, imorgon kommer ”herrns dator” så sen slipper jag dela med mig. Hej hopp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.