Dan före dopparedan

I morgon är det julafton. Jag har det mesta under kontroll. Skinkan kokt och griljerad, knäcken färdig och det jag ska ha på mitt lilla julbord i morgon är inköpt. Köttbullar, prinskorv och sillsallad och lite annat smått och gott. Har bakat min goda chokladkaka idag och köpt en längd med saffran o mandelmassa. I morgon kokar jag gröt till apelsingröt – eller heter det apelsinris? Det är inte Ris á la Malta i alla fall för då har man saftsås eller sylt till. Kanske jag gör både ock.

Jonassonen har varit här med AnneLi och lämnat av Oscar för en stunds samvaro med farmor i eftermiddags. Han är en trevlig liten gosse och pratar så bre´ skånska att jag närapå baxnar – vad månne bliva av detta? Kanske att jag kommer att ha lättare för att förstå andra skåningar också? *L* När de kom tillbaka så fikade vi och så kom Tommy och Emil och Albin för att hämta killarnas julklappar som även detta år ”bara”blir pengar. Albin önskar sig alla valörer från tusenlappar till femhundralappar och ner till femtioöringar. Jag startade på en hundralapp och gick ner till 50 öre. Emil skulle ha tyckt det var ytterst pinsamt att få så uppdelat så han fick två hundringar.

Snart ska jag bege mig till Bremerlyckan och Anne och Henrik som har skinkprovarkväll i vanlig ordning. Alla år har det inte varit, men i många, många år har jag varit där och hjälpt dem (och fH bara Anne) att äta upp den och det är ju pinsamt när de inte har nåt kvar till julafton… Men sånt är livet, gott med skinka.

Lussekatt ligger o flämtar under min säng, han har spejat på fåglar på nära håll och så har han kollat Oscar och det har varit mycket idag. Fåglar gillar jag inte, brukar inte mata dem eller hänga ut talgbollar och sånt. Men för Lussekatts skull gör jag det så att han kan sitta i fönstret och spana och njuta med svansen fladdrande och tänderna skallrandes… Har satt en lång pinne i balkongräcket som når fram till sovrumsfönstret och där längst ut hänger talgbollarna så han har bra span. Visst är jag djurvän då?

Anmaja

2 comments
 1. NÄÄÄÄJJJJ!!!! Känner att är tvungen att reda ut lite oklarheter!

  Jag köpte Ris a la Malta på ICA i dag. På förpackningen ser man, både i bild och text, deras serveringsförslag. Med just apelsin-/clementin-/mandaring-klyftor….

  Och så var det, det där med talgbollarna. Först menar Du att Du inte hänger ut några bollar. Men sedan skriver Du att Du ändå gör det för kattens skull….

  Djurvän? Tja, jag gillar inte heller fåglar (pga det fullständigt galna kråköverflödet i den här stan)…. 😉

  GOD JUL!!!

 2. GOD JUL!!

  Jo jag frångår min tidigare vana att inte köpa talgbollar för Lussekatts skull! Det kallar jag att vara djurvän – han blir ju jätteglad av att se fåglar på så nära håll och dessutom får ju de små fåglarna lite käk!

  Ris á la Malta är enbart risgrynsgröt och vispad grädde – men man kan blanda i apelsin – och hokuspokus har Du ett Apelsinris! *L*

  Anmaja önskar Dej en fin julhelg som just börjat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.