Redan frisk

Ja den här förkylningen tycks inte ha blivit så långdragen med hosta och skit efter… Jag känner mig ovanligt pigg och har jobbat idag. Astman verkar inte att ha gett sig till känna som vanligt efter förkylningar tidigare. Och ändå har jag verkligen slarvat med min astmamedicin senaste halvåret!

Kom nyss hem från min gruppledare Eva som bjudit på glögg, pepparkaka med grönmögelost, skinkmacka, sill, ägg, kaffe och kaka. Roligt att träffas utanför jobbet och känna att jag fortfarande ”tillhör”vårdpersonalen fast jag mer känner mig som sekreterare nu för tiden – något som jag också trivs bra med. (Fast ibland är journalletandet sååå dj*kla jobbigt och känns helt fölamande trist!)

Eftersom förkylningen satte käppar i hjulen för den planering jag hade för tisdagen och onsdagen så har jag beslutat att inte vara med på keramik-julmarknaden utanför Maritas affär på lördag. Tyvärr får jag säga för det hade verkligen varit kul! Det är jättekul att stå på stan och försöka sälja grejer, men jag hade att välja på att ställa in det eller kvällens pilkastning.

På söndag den 17 december – den tredje advent – är vi fem som ska ha öppet Hus i keramikverkstan, precis som förra året. Det ska jag orka mig igenom, det blir inte så jobbigt då jag inte har annat planerat den dagen. Jag har satt upp lappar om detta på jobbet – men jag förväntar mig inte att nån kommer – fast det vore riktigt kul om nån gjorde det! Så nu vet ni det, kära vänner som läser här. *L*

Anmaja

3 comments
  1. Hej! Vill gärna skriva om hur det kan gå när man slarvar med astmamedicineringen: I många år levde jag på precis som du och åkte på den ena lunginflammationen efter den andra. Insåg inte sambandet förrän min läkare sa till på skarpen! Och numera brukar jag klara förkylningar i hallen s a s genom att öka dosen och aldrig missa en dos.
    Aldrig för sent att lära sig…

  2. Ta gärna lite kort på söndag och lägg in i bloggen!

  3. Berit – jag tackar för Din omtanke att berätta det här. Men jag undrar om jag inte ska ta ett snack med min läker och kanske astmasköterskan för jag tror att jag är frisk från Astman… Om man nu kan bli det? Jag har alltid tagit halva lägsta dosen man bör ta och mätt med peffmätare och jag ligger bra – även nu nästan utan medicinen. Lunginflammation har jag aldrig haft och jag har ökat upp mina mediciner för att mota Olle i grind när jag känt att en förkylning varit i antågande.

    Andreas – ja jag ska fota – min kamera har just kommit från lagning så det blir många kort!

    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.